Η κόκκινη γραμμή για τις συντάξεις έγινε τώρα από τον Σταθάκη «νομίζω» ότι θα προστατευτούν

Η υποχώρηση ξεκίνησε και όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου να καταστεί… άτακτη. Άλλη μία κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης τείνει να… ροζίσει μετά τις πιέσεις των δανειστών, τις οποίες συγχώνευσε με κάθε μεγαλοπρέπεια στο -γραμμένο στα ελληνικά- άρθρο του ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Είναι αυτή της (μη) περικοπής κύριων συντάξεων, με την κυβέρνηση να εγκαινιάζει μια νέα ρητορική διά στόματος υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Το χιλιοειπωμένο από κυβερνητικά στελέχη «δεν πρόκειται να πειράξουμε κύριες συντάξεις» εγκαταλείφθηκε μάλλον ανεπιστρεπτί. Τη θέση του παίρνει το «νομίζω θα τις προστατεύσουμε», στο πλαίσιο της ανάγκης να γίνει και αυτή η… κωλοτούμπα σταδιακά, ενδεδυμένη πιθανότατα με το μανδύα (αυτού του άτιμου) του εκβιασμού.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη.

«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, αλλά όσοι έχουν μάθει τόσο καιρό να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει η ώρα να… θρηνήσουμε άλλη μία κόκκινη γραμμή.

The post Η κόκκινη γραμμή για τις συντάξεις έγινε τώρα από τον Σταθάκη «νομίζω» ότι θα προστατευτούν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα