Η Φώφη, ο Σταύρος και η Κεντροαριστερά

Η κεντροαριστερά συζητά. Πιο σωστά, μάλλον ψυχαναλύεται. Αλλά αρχίζει να κουβεντιάζει πολιτικά κι αναζητά τα σημεία σύγκλισης. Το έκαναν χθές η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Για πρώτη φορά βρέθηκαν - αν και με χρονική απόσταση - στην ίδια ημερίδα και μίλησαν για τις προκλήσεις του προοδευτικού χώρου.

Με παρόντες τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά και τον Ιταλό Μάσιμο Ντ’Αλέμα, οι δυο πολιτικοί

αρχηγοί μίλησαν στην ημερίδα που οργάνωσε το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση της Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο: «Η Ελλάδα Μπροστά: Προοδευτικές λύσεις για το σήμερα και το αύριο».

Πιο ανοιχτή στο κομμάτι της συνεργασίας φάνηκε η Φώφη Γεννηματά που ζήτησε να μπει ένα τέρμα στη διαρκή αποδυνάμωση του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα για να ενωθεί η κατακερματισμένη κεντροαριστερά χωρίς κόμπλεξ και λαϊκισμούς. «Ενώνουμε δυνάμεις, ανανεώνουμε τον πολιτικό μας χώρο και προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία μια εναλλακτική απέναντι στον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό», ήταν η ουσία της τοποθέτησης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ που όλο το τελευταίο διάστημα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Λίγο νωρίτερα μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης που επεσήμανε ότι ο διάλογος των δυνάμεων της κεντροαριστεράς είναι σήμερα αναγκαίος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν τον εννοεί με τη μέθοδο της ανταλλαγής μηχανισμών.

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και το Ποτάμι από τη γέννηση είναι μια τέτοια συμμαχία: προοδευτικών φιλελεύθερων, οικολόγων, νεωτεριστών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, αριστερών μεταρρυθμιστών», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμπληρώνοντας πάντως ότι δεν τους καλεί σε παζάρι ούτε σε υπόγειες συζητήσεις. «Δεν τους καλούμε για να κάνουμε ανταλλαγές μηχανισμών. Τους καλούμε σε έναν διάλογο στο φως και όχι στην σκιά».

Λίγο αργότερα, από τη Λαμία όπου συνεχίστηκε ο προσυνεδριακός διάλογος του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι στόχος είναι η συνεργασία όπου είναι δυνατόν με τα προοδευτικά κόμματα για συγκεκριμένες αλλαγές, όπως για παράδειγμα τον εκλογικό νόμο, διευκρίνησε πάντως ότι το Ποτάμι θα κρατήσει την αυτοτέλειά του.

Σήμερα το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συνεχίσει τον Προσυνεδριακό διάλογο του κόμματός του απαντώντας στα ερωτήματα των εθελοντών και των μελών σε livestreaming, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν στο Ποτάμι. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ, θα διαρκέσει δυο ώρες και συντονιστής θα είναι ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

The post Η Φώφη, ο Σταύρος και η Κεντροαριστερά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα