Η εκπληκτική ομοιότητα του Σουμάχερ με τον χτίστη πατέρα του και το ταπεινό ξεκίνημα ενός θρύλου [εικόνα]

22:04 3/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Τις προσευχές τους προς τον Θεό έχουν ενώσει εκατομμύρια φίλων του Μίκαελ Σουμάχερ που ανήμερα των 45ων γενεθλίων του δίνει στην εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Όλοι τον γνώρισαν σαν τον δισεκατομμυριούχο πιλότο της Formula 1. Ελάχιστοι ωστόσο θυμούνται το ταπεινό του ξεκίνημα. Ο πατέρας του με τον οποίο έχει εκπληκτική ομοιότητα ήταν χτίστης και ήταν αυτός που με τα δικά του χέρια βοήθησε όχι μόνο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ο μικρός τότε

Μίκαελ αλλά βοήθησε ακόμη και να κατασκευαστεί το πρώτο go-kart του γιου του. Όσο ο νεαρός Μίκαελ άρχιζε σιγά σιγά να κερδίζει αγώνες και τίτλους τόσο βάραιναν οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις για τον πατέρα του. Έψαξε και βρήκε δεύτερη δουλειά για να βοηθήσει τον γιό του να αγοράσει νέα πιο σύγχρονα και γρήγορα καρτ που θα τον βοηθούσαν στην καριέρα του. Μέχρι να τον ανακαλύψουν οι χορηγοί.

Η αρχή της αθλητικής του εκτόξευσης έγινε το 1989 όταν ανέβηκε στην κορυφή της Formula Three , κερδίζοντας την κλήση του στην εφηβική ομάδα της Mercedes πριν κερδίσει το αναγνωρισμένου κύρους Μακάο F3 Grand Prix το 1990 .

Το ντεμπούτο του στη Formula 1 ήρθε με την ομάδα της Mercedes.Στο βελγικό Grand Prix το 1991 το ντεμπούτο του ήταν σύντομο. Ο άπειρος ακόμη Σουμάχερ στην γραμμή εκκίνησης έχασε την αυτοσυγκέντρωση του και του έσβησε ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου. Η κούρσα του τότε διήρκεσε μόλις 600 μέτρα.

Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή μιας λαμπρής καριέρας που ξεκίνησε ταπεινά μέχρι την κορυφή. Επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με 91 νίκες στο ενεργητικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα