Η δύναμη της θέλησης

Έχοντας κερδίσει πολλά μετάλλια, ανάμεσά τους και το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο Ευθύμιος Καλαράς ετοιμάζεται για το νέο του βήμα – τη συμμετοχή του με την ομάδα σκι στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ρωσίας το 2014.

Μερικές φορές μια στιγμή μπορεί να είναι αρκετή για να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή. Όπως ένα τροχαίο ατύχημα το 1994, με αποτέλεσμα ο Ευθύμιος Καλαράς να αποκτήσει

κινητική αναπηρία. Άλλους αυτό το γεγονός θα τους είχε διαλύσει ψυχολογικά, όχι όμως και τον εκείνον, ο οποίος είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μόνος σου φτιάχνεις τη ζωή σου.

Έτσι από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας ο Καλαράς άρχισε να ασχολείται με διάφορα αθλήματα και πιο συγκεκριμένα με τη δισκοβολία, όπου κατάφερε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 να πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Και από τότε ξεκίνησε μια πορεία με διακρίσεις – πρώτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα του 2005 και στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα το 2006, 3η θέση στο Παγκόσµιο Κύπελλο στην Ταϊβάν (2007) την 5η θέση στην Παραολυµπιάδα του Πεκίνου το 2008.

Και ενώ αρχικά είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τον αθλητισμό, άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το χειμερινό σκι και το συμμετείχε στο Παγκόσµιο Meeting Κινητικά Αναπήρων στο Beitostolen της Νορβηγίας, στα αθλήµατα του slalom και του cross country. Μια εμπειρία που τον έκανε να ασχοληθεί πιο εντατικά με το σκι και πλέον ο στόχος του είναι ένας: να συμμετέχει στους Χειµερινούς Παραολυµπιακούς Αγώνες του 2014 , που θα διεξαχθούν στο Sochi της Ρωσίας.

Εμείς απλώς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία…

Keywords
Τυχαία Θέματα