Η δίκη της “punk προσευχής”

Το τραγούδι-διαμαρτυρία που ερμήνευσαν μέσα σε εκκλησία, πριν από 4 μήνες, οι Pussy Riot, κινδυνεύει να στείλει τις 3 κοπέλες στη φυλακή!

Από τη μία 3 κοπέλες, που διαμαρτυρήθηκαν με έναν δικό τους τρόπο κατά του Πούτιν, τον περασμένο Φεβρουάριο. Από την άλλη η συμμαχία της ρωσικής κυβέρνησης και της εκκλησίας. Και στη μέση η καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου. Κάπως έτσι είναι το σενάριο που έχει διαμορφωθεί στη δίκη σήμερα, με τις Pussy Riot να κατηγορούνται για “χουλιγκανισμό που

υποκινήθηκε από θρησκευτικό μίσος”.

Και για όποιον δεν καταλαβαίνει, να και η εξήγηση: οι τρεις κοπέλες του ρωσικού punk συγκροτήματος Pussy Riot, αποφάσισαν τον περασμένο Φεβρουάριο να διαμαρτυρηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο. Εισέβαλαν σε μια εκκλησία και άρχισαν να παίζουν μια “punk προσευχή”, με την οποία ζητούσαν από τη Παναγία να διώκει τον… Πούτιν! Φυσικά η ασφάλεια της απομάκρυνε, η αστυνομία τις συνέλαβε και τώρα κινδυνεύουν μέχρι και με 7 χρόνια φυλάκιση!

Κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από ρώσους ακτιβιστές, όσο και από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Sting και οι Red Hot Chili Peppers, που διαμαρτύρονται για καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα