Η Αθήνα παίζει στα άκρα με την Τρόικα – Καμία πρόθεση για νέα μέτρα το 2014

Καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο για επιπρόσθετα μέτρα το 2014 εμφανίζεται να επισημαίνει η Κυβέρνηση στην Τρόικα.

Πέτρα του σκανδάλου φαίνεται πως είναι το δημοσιονομικό κενό του 2014, καθώς το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν είναι πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Τρόικα θεωρεί ότι είναι τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με υψηλοβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, αν ισχύει

η πρώτη περίπτωση τότε το κενό ενδέχεται να μην υπάρχει πια καθώς τα έσοδα έχουν αυξηθεί.

Στην περίπτωση που θα εφαρμοστούν νέα μέτρα για κάλυψη των οικονομικών κενών, αυτά θα είναι διαρθρωτικού τύπου παρεμβάσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην Υγεία και στη Φορολογική Διοίκηση, από την οποία αναμένονται απτά αποτελέσματα στο πεδίο της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον, το «κενό» των περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο προκύπτει λογιστικά από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, πρόκειται να καλυφθεί από την αναβολή παρεμβάσεων στο φόρο μεταβίβασης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δεν θα συμπεριληφθεί πρόβλεψη αλλά ούτε για κατάργηση ούτε για μείωση του σχετικού φόρου.

Ασυμφωνία υπάρχει και για το δημοσιονομικό «κενό» της διετίας 2015-2016 καθώς η Τρόικα υπολογίζει ότι είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμα το χρηματοδοτικό «κενό» 2014- 2015 υπολογίζεται στα περίπου 11 δισ ευρώ. Η Κυβέρνηση απαντάει σε αυτά τα στοιχεία με το ότι οι δρομολογημένες αποφάσεις για το Χρέος θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα που υπάρχει σήμερα και ως εκ τούτου, οι αποφάσεις δεν μπορούν να μην λάβουν υπόψιν αυτή τη παράμετρο.

Παρόλα αυτά, οι δαφορές παραμένουν αγεφύρωτες στην περίπτωση των αμυντικών βιομηχανιών, καθώς η Κυβέρνηση επιθυμεί την αναδιάρθρωσή τους εν λειτουργία ενώ η Τρόικα τονίζει το γεγονός ότι δεν είναι βιώσιμες και ζητά τη λύση του «λουκέτου».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα