Η Telegraph εκθειάζει την Κέα και την αναγορεύει στον πιο «μεταμοντέρνο» προορισμό

Τη σπάνια, «μεταμοντέρνα» και ιδιότυπη ομορφιά της Κέας εκθειάζει η Telegraph, για την οποία μάλιστα γράφει πως είναι ένα ιδιαίτερα «σαγηνευτικό, ήρεμο μέρος».

Η αλήθεια είναι πως η Κέα δεν αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καθώς αποτελεί ένα αναξιοποίητο νησί, στο οποίο θα καταφύγουν για διακοπές μόνο όσοι θέλουν πραγματικά να ηρεμήσουν. Δεν είναι κοσμοπολίτική όπως η Μύκονος ούτε γραφική σαν τη

Σαντορίνη, αλλά διαθέτει τη δική της, μοναδική ταυτότητα, παραμένοντας ένα παραδοσιακό ελληνικό νησί.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος της Telegraph που την επισκέφθηκε, δήλωσε γοητευμένος από την αίσθηση ελευθερίας και γαλήνης που του απέπνεε το νησί. Μάλιστα, αφιέρωσε ξεχωριστό άρθρο στην όμορφη Κέα, στο οποίο επισημαίνει πως ένιωθε ότι το νησί τον μάγεψε, κάνοντάς τον να μη θέλει να φύγει από εκεί. Για το Βρετανό είναι μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι το νησί δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα κι ότι διατηρεί τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ακόμη και το φαγητό έκλεψε την καρδιά του Βρετανού δημοσιογράφου στην επίσκεψή του εκεί, καθώς -όπως γράφει χαρακτηριστικά- «οι σαλάτες δεν είναι απλά «χωριάτικες», αλλά είναι φτιαγμένες από συγκεκριμένα άγρια χόρτα ή ντόπιο τυρί», ενώ ενθουσιασμό τού προκάλεσε το γεγονός πως οι κάτοικοι του νησιού δεν πίνουν ούζο- προτιμούν το τσίπουρο. Η λέξη «ρετσίνα» αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν προσβολή για τον ουρανίσκο των ντόπιων και τους αμπελώνες της Κέας.

Τα χαμηλά σπίτια από την τοπική καφέ-κόκκινη πέτρα, που «σκαρφαλώνουν» στις πλαγιές ώστε να μην ξεχωρίζουν, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ούτε άσχημα κτίρια αλλά και η αποκατάσταση παλιών μονοπατιών προς τις παραλίες του νησιού για όσους θέλουν να κάνουν πεζοπορία, είναι στοιχεία του νησιού που λάτρεψε ο δημοσιογράφος.

Ταυτόχρονα είναι συγκαταλέγονται στους καλύτερους λόγους για να επισκεφθεί κάποιος την Κέα, την οποία η Telegraph εφημερίδα χαρακτηρίζει «το απόλυτο, μεταμοντέρνο ελληνικό νησί».

Keywords
Τυχαία Θέματα