Η “Nymphomaniac” του Λαρς Φον Τρίερ

Ο “τρελός” του Ευρωπαϊκού σινεμά επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο με καινούργια-σκανδαλώδη-ταινία. Μόνο που αυτή τη φορά σου δίνει την επιλογή. Θες την hardcore ή την softcore εκδοχή της “Νυμφομανίας” του;

Από τον Άρη Βουρβούλια

Δεν πάει ούτε ένας χρόνος από τότε που οι Κάννες του στήσανε εμπάργκο και τον ανακήρυξαν “persona non grata”. O Δανός σκηνοθέτης, όμως, αφού δήλωσε “λίγο περήφανος” για την εξορία του από το φεστιβάλ, τώρα ετοιμάζεται να το (ξανα)σκανδαλίσει με ένα comeback-συμμετοχή, έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει. Βγάζοντας

δύο εκδοχές για την καινούργια ταινία του “Nymphomaniac”.

Την -ας πούμε- πιο συντηρητική, με ελαφρύ πορνό από την μία και την πιο σκληροπυρηνική (που φαντάζομαι θα είναι και η αγαπημένη του εκδοχή), με καλλιτεχνικό, σκληρό, ωμό πορνό που θα ξυπνάει τα πρωτόγονα φετιχιστικά σου ένστικτα, από την άλλη. Μας έχει προϊδεάσει και αποδείξει εξάλλου και κατά το παρελθόν, ότι στην τέχνη του δεν βάζει περιορισμούς ή όρια (μην ξεχνάς την εισαγωγή – και όχι μόνο- στον “Αντίχριστο”).

Στόχος της παραγωγής, δια στόματος του Πίτερ Έλμπεκ Γιένσεν, είναι η ταινία να προλάβει το επόμενο φεστιβάλ Καννών έχοντας έτοιμες και τις δύο version που έχει στο μυαλό του ο Λαρς Φον Τρίερ. Το “Nymphomaniac” θα πραγματεύεται την ζωή μίας νυμφομανούς, όπου εξιστορεί τις προσωπικές της περιπέτειες.

Η Σαρλότ Γκενσμπούργκ θα πρωταγωνιστήσει εκ νέου σε ταινία του μετά τους ρόλους της σε “Αντίχριστο” – “Μελαγχολία” και θα ενσαρκώσει την Τζο, την γυναίκα που ξετυλίγει το κουβάρι της ερωτικής της ζωής από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 50 ετών.  Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι στην Γερμανία, ενώ η ταινία θα χωρίζεται σε 8 κεφάλαια. Για περισσότερα νέα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικούς μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο “δικτάτορας” προκαλεί ξανά (vid)

* Bruce VS Willis εν έτει 2042 (vid)

* Έτσι “γεννήθηκε” το Alien (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα