Η -όχι και τόσο νέα- ΚΟ της ΝΔ- Οι καραμπόλες, οι νέες είσοδοι και αυτοί που φλέρταραν με την…έξοδο

Μετά την πλήρη ενσωμάτωση όλων των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας ξεκαθάρισε και η εικόνα της νέας γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η πιο ηχηρή απουσία δεν είναι άλλη από αυτή του πρώην βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έπεσε θύμα του εκλογικού νόμου, καθώς η δεύτερη ΝΔ δεν πήρε την έδρα, την οποία απέσπασε το τρίτο Ποταμι στον νομό με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ

Ιλχάν Αχμέτ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στο νομό Ροδόπης δεν υπάρχει εκπροσώπηση από χριστιανό βουλευτή.

Στην Κέρκυρα ο πρώην βουλευτής Στέφανος Γκίκας χάνει την έδρα του, στην Ξάνθη ο Αλέξανδρος Κοντός, ενώ το ίδιο ισχύει και τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη από τα Γρεβενά, μιας και η ΝΔ έχασε τη μονοεδρική εκεί. Αντίθετα, η ΝΔ κέρδισε δύο άλλες μονοεδρικές, αυτές της Ευρυτανίας και της Λευκάδας.

Στην Ευρυτανία εκλέγεται ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, ο οποίος όμως έχει δικαστικές εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα η πρώτη επιλαχούσα Κατερίνα Καλαντζή να είναι σε ετοιμότητα. Στη Λευκάδα την έδρα καταλαμβάνει ο Θανάσης Καββαδάς. Νέο πρόσωπο από τη Β’ Αθηνών θα είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ενώ αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κρατήσει την έδρα στη Β’ Αθηνών, όπως φαίνεται, τότε ο Λευτέρης Αυγενάκης από το Ηράκλειο θα μπει στη Βουλή.

«Τον χάρο με τα μάτια τους» αξίζει να σημειωθεί πως είδαν τόσο ο Θανάσης Μπούρας (περιφέρεια Αττικής) όσο και η Έλενα Ράπτη (Α’ Θεσσαλονίκης), οι οποίοι για αρκετή ώρα δεν εκλέγονταν, ενώ παρά το γεγονός πως η ΝΔ κέρδισε ορισμένες τετραεδρικές περιφέρειες, ο εκλογικός νόμος ευνόησε το πρώτο κόμμα στην Επικράτεια, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, γυρνώντας τις έδρες «τούμπα», με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καταγράφεται ένα 1-3 υπερ της Κουμουνδούρου.

The post Η -όχι και τόσο νέα- ΚΟ της ΝΔ- Οι καραμπόλες, οι νέες είσοδοι και αυτοί που φλέρταραν με την…έξοδο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα