Γύρισε η Ζωή για να βάλει τάξη στη Βουλή – Οταν λείπει πάνε με το… παλιό

Η νέα εποχή, με τα… ριζοσπαστικά ήθη και έθιμα, που χαρακτηρίζει τη Βουλή επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι τελικά εν ισχύ μόνο όταν παρίσταται σε αυτή η «άρχουσα αρχή». Διότι όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου λείπει οι κανόνες που διέπουν τη Βουλή επί παρουσίας της αποδεικνύεται ότι... πάνε περίπατο.

Τρανό παράδειγμα

η δεκάλεπτη διακοπή που αποφάσισε το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα ΕΡΤ. Η κυρία Κωνσταντοπούλου άνοιξε τη συνεδρίαση στις 12.20 (σ.σ. με βάση τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου η συνεδρίαση έπρεπε να ξεκινήσει στις 12) αλλά διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει η απαρτία (75 βουλευτές) που επιβάλλει ο Κανονισμός διέκοψε για δέκα λεπτά, προκειμένου να προσέλθουν στην αίθουσα οι βουλευτές και να ξεκινήσει η συζήτηση.

Έγινε δηλαδή αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προεδρεύoντα Γιάννη Μπαλάφα την περασμένη Τρίτη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τη μετατροπή της φυλάκισης του Σάββα Ξηρού σε κατ' οίκον περιορισμό. Η κυρία Κωνσταντοπούλου απουσίαζε στην Αρμενία και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από το προεδρείο να ακυρώσει τη διαδικασία και να μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου, καθώς στην Ολομέλεια υπήρχαν ελάχιστοι βουλευτές [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Είχε επικαλεστεί τη διακοπή που είχε αποφασίσει πριν από μία εβδομάδα η πρόεδρος για τον ίδιο λόγο, αλλά αντί να γίνει αγόγγυστα δεκτή η εισήγηση του, κατηγορήθηκε κιόλας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ότι «επιχειρεί να τορπιλίσει τη διαδικασία»! Ουσιαστικά κατηγορήθηκε για την αντίδραση του στην έλλειψη ενός σταθερού πλαισίου διαδικασίας και λειτουργίας της Βουλής και την εφαρμογή των κανονισμών κατά το δοκούν.

Πολύ ευέλικτο είναι τελικά αυτό το γράμμα του νόμου. Όταν είναι παρούσα η Ζωή τεντώνεται, όταν απουσιάζει ξεχειλώνεται…

The post Γύρισε η Ζωή για να βάλει τάξη στη Βουλή – Οταν λείπει πάνε με το… παλιό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα