Γλέζος για Χρυσή Αυγή: Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε πολιτικά και όχι με κατασταλτικά μέτρα

Ο Μανώλης Γλέζος διαφοροποιείται από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας σήμερα την κατάργηση της υφιστάμενης βουλευτικής αποζημίωσης αντιπροτείνοντας αμοιβή που αντιστοιχεί στον ανειδίκευτο εργάτη προκειμένου οι βουλευτές «να παλεύουν για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός».

Επιπλέον από το βήμα της Βουλής ο κ. Γλέζος υπερασπίστηκε την κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, καθώς και της επιβάρυνσης των ίδιων των

κομμάτων με την μισθοδοσία των βουλευτών τους αλλά και την κατάργηση της διπλή σύνταξης, ενώ για όσους βουλευτές είναι ήδη συνταξιούχοι πρότεινε να μην αμείβονται καθόλου από την Βουλή.

Η μισθοδοσία θα αποδίδεται μέσω ειδικού ταμείου, στο οποίο τα κόμματα θα εισφέρουν αναλογικά προς την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ο κ.Γλέζος μίλησε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να εισαχθεί η πρόσφατη τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων όταν μέλη του εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

Για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης που βαραίνουν την Χρυσή Αυγή, ο κ.Γλέζος σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής πρέπει να γίνει με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα. Οι σταυρωτήδες των χριστιανικών ιδεωδών και οι σταυρωτές των αρχαιοελληνικών αξιών πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά ... είναι θέμα Δημοκρατίας και στην Δημοκρατία καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να διαγράφει με απόφασή της, ακόμα και εάν είναι διευρυμένη, την οποιαδήποτε μειοψηφία».

Στην ψηφοφορία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ενέκριναν τις αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε τις προτάσεις.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα