Γιατί ο Σαμαράς έκανε τράμπα τον Άδωνι με τον Βορίδη στο υπουργείο Υγείας

Στον προηγούμενο ανασχηματισμό, ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να επιβραβεύσει με υπουργείο τόσο τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και τον Μάκη Βορίδη. Η μαχητικότητά τους… στα κανάλια και η αποχώρησή τους από τον ΛΑΟΣ και ένταξή τους στη ΝΔ είχαν ικανοποιήσει τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ,

είχε βάλει Βέτο. Δεν ήθελε και τους δυο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, στο υπουργικό συμβούλιο.

Έτσι και στον ανασχηματισμό της Δευτέρας, τηρήθηκαν οι… αναλογίες και οι ισορροπίες. Το θέμα ήταν ξεκάθαρος. Είτε ο ένας, είτε ό άλλος. Όχι και οι δυο.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και αντικαταστάθηκε από τον Μάκη Βορίδη. Μάλιστα για τον νέο υπουργό, λέγεται πως ο κ. Σαμαράς, ήθελε να τον υπουργοποιήσει, αλλά, επίσης για λόγους ισορροπιών, δεν ανέλαβε χαρτοφυλάκιο που θα επέτρεπε να εκφράσει και να υλοποιήσει τις δεξιότερες της δεξιάς θέσεις του (μεταναστευτικό κ.λπ.)

Αναφορικά με τον τέως υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, προφανώς «πλήρωσε» την αντιπαράθεση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το γάλα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και μια σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται του υπουργείου Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα με το γάλα, είχε φτάσει σε σημείο να βάλει σε κίνδυνο την κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Πάντως, ο λόγος για τον οποίο κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται πικραμένος, είναι ακριβώς αυτός. Όπως διαρρέει το περιβάλλον του, έκανε τη δουλειά που είχε αναλάβει από το Μαξίμου και τελικά βρέθηκε εκτός κυβέρνησης, προκειμένου να «πληρώσει» την ΠΑΣΟΚική και κοινωνική δυσαρέσκεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα