Γιατί ο άστεγος Τζέφρεϊ περπατά ακόμα ξυπόλητος

Μοιράστηκε τη συγκίνησή του για το απρόσμενο δώρο ενός αστυνομικού με όλο τον πλανήτη. Η φωτογραφία από τη στιγμή που ο ένστολος του χάρισε ένα ζευγάρι παπούτσι ράγισε καρδιές. Σήμερα ο Τζέφρεϊ περπατά ακόμη χωρίς παπούτσια στη Νέα Υόρκη και κρυώνει. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

«Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου εξαιτίας τους» λέει ο ζητιάνος στον δημοσιογράφο των Times που πήγε στο στέκι του για να τον βγάλει φωτογραφία με τα κανούργια του παπούτσια

και τον βρήκε πάλι ξυπόλητο.

Εκείνο που ήξερε ο δημοσιογράφος ήταν πως ο άνθρωπος απέναντί του, ο Τζέφρεϊ Χίλμαν, έγινε διάσημος ανάμεσα στους χρήστες των social media όταν ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να παραλαμβάνει ένα ζευγάρι μπότες από έναν αστυνομικό της Νέας Υόρκης . Εκείνο που δεν γνώριζε, όμως, ήταν ότι ο άστεγος αρνήθηκε πεισματικά να τις φορέσει από φόβο μήπως του προκαλέσει κάποιος κακό, είτε κλέβοντάς τες, είτε σκοτώνοντάς τον!

Τι πραγματικά συνέβη

Η φήμη του κυρίου Χίλμαν έκανε τον γύρο του κόσμου από μια εικόνα που δείχνει τον αξιωματικό Λάουρενς Ντε Πρίμο να του παραδίδει ένα νέο ζευγάρι μπότες αξίας 100 δολαρίων, αφού τον βρήκε να κάθεται ξυπόλυτος και έρημος στην Times Square. Η φωτογραφία εμφανίστηκε σε πολλά ειδησεογραφικά sites, κατακτώντας τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, ως σύμβολο της ανυπόκριτης γενναιοδωρίας που καταδεικνύει πώς ένας δημόσιος υπάλληλος πηγαίνει κόντρα στην πρόκληση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι «Times» αποκάλυψαν ότι ο «Άνθρωπος των Λόφων» είναι ένας 54χρονος βετεράνος που έζησε στους δρόμους του Μανχάταν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Μεγάλωσε στο Σάουθ Πλέιντφιλντ του Νιου Τζέρσεϋ, και μετά το γυμνάσιο υπηρέτησε το στρατό μέχρι το 1978. Αφού απαλλάχθηκε τιμητικά από το στρατό, εργάστηκε στο χώρο της εστίασης στη χώρα καταγωγής του και επισημαίνει ότι δεν ξέρει πώς κατέληξε άστεγος. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι θυμήθηκε τη συνάντησή του με τον κ. Ντε Πρίμο και είπε ότι ήταν ευγνώμων για το δώρο του αξιωματικού, προσθέτοντας: «Εύχομαι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν κι αυτόν στον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του με τους Times ήταν για άλλη μια φορά χωρίς παπούτσια. Τα είχε κάπου κρύψει είπε: «Τα κρυμμένα αυτά τα παπούτσια. Αξίζουν μια περιουσία. Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου φορώντας τα». Ένιωσε ωστόσο την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους έδειξαν ενδιαφέρον για αυτόν, δηλώνοντας: «Θα σήμαινε πολλά για μένα».

Αποκαλύφθηκε ότι η οικογένειά του δεν είχε ιδέα ότι ζούσε στους δρόμους, καθώς η κουνιάδα του Tish είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της είχαν να μάθουν νέα του έναν ολόκληρο χρόνο. Να σημειωθεί ότι ο επαίτης έχει επίσης δύο παιδιά, την 24χρονη νεώτερη Τζέφρεϊ  και την 22χρονη Νικίτα, αλλά αυτός δεν είναι πλέον σε τακτική επαφή μαζί τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα