Γιατί η σειρά «Breaking bad» σε ρίχνει στα ναρκωτικά

Δεν αποτελεί εικασία αλλά πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνα, η σειρά «Breaking Bad», που προβάλλεται εδώ και έξι χρόνια και θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως, σπρώχνει στα ναρκωτικά το κοινό της.

Η αμερικανική σειρά έγινε αφορμή για να γίνουν γνωστές σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο οι μεθαμφεταμίνες, ένα επικίνδυνο διεγερτικό ναρκωτικό. Ο πρωταγωνιστής, ο δάσκαλος χημείας Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), καταλήγει να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ), όταν διαγιγνώσκεται με καρκίνο πνευμόνων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει

το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του.

«Δεν εκπλήσσομαι που η επιτυχία του “Breaking Bad” συνοδεύτηκε από αύξηση στη χρήση μεθαμφεταμίνης. Ακόμη κι αν παρουσιάζονται οι επικίνδυνες παρενέργειες ενός ναρκωτικού, ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε ο καθηγητής Έλις Κάσμορ, που ειδικεύεται στην κουλτούρα των media και των celebrities.

Τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) για τις μεθαμφεταμίνες στην Ευρώπη σοκάρουν: τα περιστατικά χρήστης τους αυξήθηκαν κατά 400% τον τελευταίο χρόνο, με την Γερμανία να κατέχει την θλιβερή πρωτιά, με 51%.

Η «κόκα των φτωχών», όπως είναι ευρέως γνωστή η μεθαμφεταμίνη, είναι ένα εθιστικό, ισχυρό νευροδιεγερτικό, που επηρεάζει άμεσα την εγκεφαλική λειτουργία. Μπορεί η χρήση του να συνοδεύεται από ευφορία, ωστόσο, προκαλεί από ακμή και σάπισμα των ούλων, μέχρι διαταραχές στην όρεξη, παράνοια και θάνατο!

The post Γιατί η σειρά «Breaking bad» σε ρίχνει στα ναρκωτικά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα