Για να μην έχουμε άλλο Boeing – Το πρώτο αεροπλάνο με ηλιακή ενέργεια

Σε ένα χρόνο από τώρα θα πετάξει για πρώτη φορά στους αιθέρες το πρώτο αεροπλάνο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και δεν θα έχει ανάγκη από καύσιμα και θα μπορεί να μείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα που μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί.

Το αεροπλάνο της Solar Impulse που είχε πετάξει πριν από πέντε χρόνια ξανά, έχει υποστεί μεγάλες βελτιώσεις, παραμένει όμως ακόμα μονοθέσιο. Κατά την παρουσίαση του πριν από μερικές μέρες στην αεροπλανική βάση της Ελβετίας Payerne Air

Force έχει 7.200 ηλιακά κελιά στα φτερά του τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλη ποσότητα ηλιακών αχτίνων και να το διατηρήσουν στα ύψη ως και μέρες. Όπως ενημέρωσαν οι επικεφαλής της κατασκευής θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα και σε άλλη ήπειρο, κυρίως προς τις ΗΠΑ.

Το άνοιγμα των φτερών του είναι 8 μέτρα το κάθε ένα, μεγαλύτερο κι από αυτό ενός Boeing 747, με βάρος 2.5 τόνους και ελαφρύτερα υλικά κατασκευής. Το αεροπλάνο θα πρέπει να παραμένει σταθερό σε ταχύτητα για να μπορέσει να διατηρηθεί ως και 20 μέρες στον αέρα.

Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν 80 εταιρείες, οι οποίες πείστηκαν από τους δύο ιθύνοντες αυτού του πρότζεκτ, τον ψυχολόγο και πιλότο Μπερτράν Πικάρ και τον μηχανικό Άντρε Μπόρσμπεργκ. Μαζί συνεργάστηκαν επί 12 συναπτά χρόνια και έκαναν ατελείωτους υπολογισμούς, δοκιμές, κατασκευές και προσομοιώσεις για να φτάσουμε στο πιο ελπιδοφόρο αεροπλάνο της εποχής μας, το Solar Impulse 2, που ίσως αποτελέσει λύση για να εξαλειφθούν φαινόμενα Boeing 777.1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα