Γαύδος ή Ουάσινγκτον;

12:32 7/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Του Γιάννη Κολοκυθά

Δύο δηλώσεις των τελευταίων ημερών θα κρατήσουμε στα αξιοσημείωτα του Πάσχα.

Η πρώτη, όχι ακριβώς δήλωση γιατί περί έκθεσης πρόκειται, αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ΔΝΤ μίλησε. Αυτό είναι καλό θα αναρωτηθούν κάποιοι; Όχι πάντα, αλλά όταν λένε καλά λόγια οι «ειδικοί» από την Ουάσιγκτον για την ελληνική οικονομία κάτι πρέπει να γίνεται.

Η άλλη δήλωση είναι αυτή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνου Σκουρλέτη (Εφημερίδα των Συντακτών) που υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει πιο πειστικός στις θέσεις του για μπορέσει να το καρπωθεί αρχικά στις δημοσκοπήσεις, ύστερα στις κάλπες και να κυβερνήσει.

«…Σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ οι θέσεις του κόμματος γίνονται ευρύτερα αποδεκτές, δεν τις πιστώνεται ευθέως. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε πιο πειστικοί σε όλα τα επίπεδα» είπε ο κ. Σκουρλέτης. Ναι στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται τις εκλογές. Υπάρχουν κάποιοι που την ώρα που η Ελλάδα «παλεύει με τα θηρία» σκέφτονται πως θα τους πιστέψουν περισσότερο οι Έλληνες.

Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά είναι λίγο ανεπίκαιρο.

Το ΔΝΤ στην έκθεση του δίνει τα εύσημα στην Ελλάδα για την προσπάθεια και διαπιστώνει σημαντική πρόοδο η οποία θα συνεχιστεί αν φυσικά συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις.

Μεγάλα αγκάθια είναι και πάλι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα που συνδυάζεται φυσικά με τον τεράστιο δημόσιο τομέα.

Οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας πρέπει να είναι και να θεωρούνται καλά νέα για την κυβέρνηση. Με αυτή τη συνταγή πορευτήκαμε, σ’ αυτή κρινόμαστε. Όταν ακούς θετικά λόγια καλό είναι να τα κρατάς και να προχωράς παρακάτω. Άλλωστε τα αγκάθια είναι αυτά που πρέπει να διορθώσουμε και αυτά παραμένουν τα δυσκολότερα σκαλοπάτια μπροστά μας. Αμφιβάλει κανείς;

Φοροδιαφυγή, μείωση του δημοσίου και απελευθέρωση αγορών ήταν, είναι και θα είναι ο μπαμπούλας κάθε κυβέρνησης. Χωρίς έσοδα από την φοροδιαφυγή, χωρίς απολύσεις στο δημόσιο και αν δεν ανοίξουν κάποια κλειστά επαγγέλματα για να μειωθούν και λίγο οι τιμές των προϊόντων δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί να είναι λάθος η συνταγή αλλά κάποια σημαντικά πράγματα πρέπει να τα διορθώνεις και από μόνος σου. Δεν χρειάζεται να σου τραβάει το αυτί καμία τρόικα.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν, ενόψει και του συνεδρίου τους, ότι πρέπει να κάνουν κάτι για να κατανοήσει ο κόσμος τι εννοούν όταν λένε «ναι στο ευρώ και κατάργηση του μνημονίου» αλλά και ότι δεν θα θέσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης αν τους επιλέξει ο λαός να κυβερνήσει τη χώρα.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποιες απ’ όλες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων υποστηρίζουν και ποιες είναι διατεθειμένοι ως κυβέρνηση να ικανοποιήσουν;

Την ώρα όμως που ακούγαμε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Γαύδο παρακαλώ, να μιλάει για «ανάσταση από το Νότο» ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπερασπιζόταν την Άγκελα Μέρκελ για τις επικρίσεις που δέχεται περι λιτότητας. «Για αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κυρία Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν» τόνισε ο κ. Μπαρόζο και δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσουμε.

Δεν προέχει τώρα να ανοίξουμε «πόλεμο» με την κ. Μέρκελ και όλους όσοι θέλουν να κάνουν κακό στη χώρα μας, αν υπάρχουν τέτοιοι, αλλά να δούμε πρώτα τι μπορούμε να διορθώσουμε μόνοι μας.

Και πρέπει να διαλέξουμε. Με τα νέα από τη Γαύδο ή από την Ουάσιγκτον;

Keywords
Τυχαία Θέματα