Φωτογράφος αποκαλύπτει το αποικιοκρατικό «έθιμο» του sex trafficking της Βομβάης

Η 35χρονη φωτογράφος Χέιζελ Τόμσον, έχει περάσει τα τελευταία 11 χρόνια στη Βομβάη μαθαίνοντας και ζώντας μαζί με τα θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός τα οποία κρατούνται πολλές φορές σε κλουβιά στις αλάνες της Καμαθιπούρα, η οποία είναι η πιο παλιά περιοχή οίκων ανοχής στη Βομβάη.

Τα παιδιά τα οποία συνάντησε η Τόμσον αυτά τα 11 χρόνια, τα οποία μεγάλωσαν μέσα στο σύστημα του trafficking την έκαναν να γίνει ακτιβίστρια και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετία, η Τόμσον κατάφερε να σώσει κάποια κορίτσια με τη βοήθεια οργανισμών και φιλανθρωπιών, αλλά και να χάσει πολλά άλλα από το κύκλωμα πορνείας.

Τον επόμενο μήνα, η φωτογράφος θα εκδώσει το σοκαριστικό χρονικό της παραμονής της στις αλάνες της Βομβάης, φέρνοντας στο φως την κακοποίηση την οποία υφίστανται οι γυναίκες της Ινδίας από την αποικιοκρατική κιόλας εποχή.

«Πριν από μερικούς μήνες, όταν το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είχε ολοκληρωθεί κάποιος μου έδωσε ένα βιβλίο με τίτλο ‘Οι κόρες της βασίλισσας’, το οποίο μιλούσε για το εμπόριο λευκής σαρκός το οποίο συνέβαινε στην Ινδία με τη βοήθεια του βρετανικού στρατού», αναφέρει η Τόμσον η οποία πρωτοπήγε στη Βομβάη μέσω της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης του Ιωβηλαίου.

Το 1888 το βρετανικό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η οργανωμένη πορνεία πρέπει να σταματήσει στην Ινδία, παρόλα αυτά τέσσερα χρόνια αργότερα, απεσταλμένοι επιβεβαίωναν ότι τα κυκλώματα συνέχιζαν να λειτουργούν υπό το βρετανικό στρατό και μάλιστα με κορίτσια 14 και 16 ετών.

Έτσι και σήμερα, τα κορίτσια απάγονται ή ακόμα πωλούνται από τις οικογένειές τους, στους οίκους ανοχής της Βομβάης από μικρή ηλικία.

«Η δουλειά μου στις αλάνες έγινε ακόμα πιο σημαντική αφότου διάβασα αυτό το βιβλίο γιατί μου φαίνεται ότι έτσι προκλήθηκε το πρόβλημα. Είναι η κληρονομιά της βρετανικής κυριαρχίας η οποία πρέπει να αλλάξει», σχολίασε η Τόμσον, ενώ πρόσθεσε ότι οι ιστορίες των γυναικών από τη Βομβάη την έχουν επηρεάσει τόσο ώστε δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια καθώς βλέπει συνέχεια εφιάλτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα