Φωτιές στα Πανεπιστήμια βάζουν οι 1500 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων

12:25 4/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Κατάλογο με 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που καλούνται να απολυθούν καλείται να παρουσιάσει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Προειδοποιούν οι Πρυτάνεις για έναρξη «πολέμου» ενώ χρησιμοποιούν ακόμα και το επιχείρημα προσφυγής στην δικαιοσύνη. Η εύρεση των 1500 αυτών ονομάτων διοικητικών υπαλλήλων αποτελεί ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου και για τον λόγο αυτό απέστειλε σε ΑΕΙ

και ΤΕΙ τον δεκάλογο των κριτηρίων και συντελεστών βάσει των οποίων θα βρεθούν στην θέση αυτή, μετά από αξιολόγηση από τα ίδια τους τα Ιδρύματα.

Οι Πρυτάνεις κάνουν λόγο για αποψίλωση του προσωπικού τους επικαλούμενοι στοιχεία για τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων σε αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού. Υπενθυμίζουν, δε, ότι την ώρα που ζητούνται απολύσεις, τα περισσότερα ιδρύματα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσληψης προσωπικού. Τονίζουν, τέλος, ότι θα διεκδικήσουν μια δίκαιη λύση για το ζήτημα αυτό και εφόσον χρειαστεί θα προσφύγουν και στη δικαιοσύνη καθώς η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων εγείρει και νομικά ζητήματα στην όλη διαδικασία της διαθεσιμότητας με επέμβαση του κράτους.

Ο δεκάλογος της αξιολόγησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ

1. Καταγραφή ανά σχέση εργασίας (μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανά επίπεδο εκπαίδευσης και κλάδο του υφισταμένου προσωπικού.

2. Καταγραφή του πλήθους των τμημάτων ανα ίδρυμα, των μελών διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα πανεπιστήμια ή εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ και της γεωγραφικής διασποράς, εφόσον υπάρχει, σε πόλεις του ιδρύματος.

3. Υπολογισμός με βάση τους εισακτέους των τμημάτων για το 2013 πολλαπλασιαζόμενους επί τα έτη σπουδών τους +2 και λαμβάνοντας υπόψη συντελεστή ανά τμήμα ανάλογα με τον εργαστηριακό τους χαρακτήρα (πολυτεχνικά τμήματα, ιατρικά τμήματα κτλ.) και τον εξυπηρετούμενο ετήσιο φοιτητικό πληθυσμό του ιδρύματος.

4. Υπολογισμός των απαιτήσεων σε διοικητικούς υπαλλήλους ως συνάρτηση του πλήθους των τμημάτων (πλήθος διοικητικών υπαλλήλων ανά τμήμα).

5. Υπολογισμός των απαιτήσεων σε διοικητικούς υπαλλήλους ως συνάρτηση του πλήθους του εξυπηρετούμενου φοιτητικού πληθυσμού κάθε ιδρύματος (πλήθος διοικητικών υπαλλήλων ανά 100 εξυπηρετούμενους φοιτητές).

6. Υπολογισμός των απαιτήσεων σε διοικητικούς υπαλλήλους ως συνάρτηση του πλήθους των διδασκόντων.

7. Υπολογισμός των μέσων σταθμικών απαιτήσεων σε διοικητικούς υπαλλήλους με βάση τις τρεις προηγούμενες παραμέτρους ορίζοντας συντελεστές βαρύτητας για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες.

8. Ορισμός συντελεστή βαρύτητας με βάση τη γεωγραφική διασπορά των τμημάτων του ιδρύματος ανά πόλη.

9. Υπολογισμός των τελικών απαιτήσεων σε διοικητικό προσωπικό ανά ίδρυμα βάσει του γινομένου των απαιτήσεων του σημείου 7 επί τον συντελεστή βαρύτητας βάσει της γεωγραφικής διασποράς σε πόλεις (σημείο 8).

10. Υπολογισμός των πλεονασμάτων και των κενών σε διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος ως τη διαφορά του υφιστάμενου διοικητικού προσωπικού του (σημείο 1) και των τελικών απαιτήσεων (σημείο 9).

Keywords
Τυχαία Θέματα