Φωτιά σε εργοστάσιο της Κίνας – 136 οι νεκροί στον ματωμένο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υποδημάτων στη Κίνα και το συγκεκριμένο δυστύχημα ανέδειξε για άλλη μία φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους της Κίναςφωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο υποδημάτων στην Ανατολική Κίνα και σκότωσε 16 ανθρώπους. Τα Κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν την ελλιπή προστασία που έχουν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια

της εργασίας τους.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς οι Πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν είκοσι άτομα αλλά δυστυχώς άλλοι 16 έχασαν την ζωή τους. Το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV αναφέρει ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Ταϊζχού στην επαρχία Ζετσιάνγκ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και σύντομα εξαπλώθηκε σε μία επιφάνεια έκτασης 800 τ.μ.

Τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι συνήθη στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Τον περασμένο Ιούνιο 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πουλερικών σε βορειοανατολική επαρχία της Κίνας. Δυστυχώς οι 120 άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί καθώς το δυστύχημα έγινε επειδή το εργοστάσιο δεν διέθετε την έξοδο κινδύνου που όφειλε να έχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα