«Φωτιά» εκλογών έβαλε στο Μαξίμου ο Παπούλιας – Ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο η κυβέρνηση

«Κανένα θέμα με τον Πρόεδρο» είναι το μήνυμα που δίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αποδίδουν τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη φράση του «του χρόνου μπορεί να μην είμαι εδώ» σε παρεξήγηση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας «κατάφερε» να μετατρέψει μια καθαρά εθιμοτυπική εκδήλωση, όπως η κοπή της πίτας της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ένα γεγονός με αμιγώς πολιτικό ενδιαφέρον. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε αυτή τη δήλωση, η οποία

προκάλεσε παγωμάρα στους παριστάμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι με τη σειρά τους έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινήσεις από τον κ. Παπούλια. Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως αναφέρθηκε στο γεγονός πως είναι η τελευταία του πλήρης χρονιά στην Προεδρία, καθώς η θητεία του εξαντλείται τον Μάρτιο του 2015 και δεν θα ανανεωθεί.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις, η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2014, αν και από πολιτικούς παράγοντες θεωρείται δεδομένο πως η συζήτηση και η ονοματολογία θα ξεκινήσει από τις αρχές του φθινοπώρου. Πάντως, χθες συνεργάτες του Πρωθυπουργού ξεκαθάριζαν πως η δήλωση Παπούλια είναι ακριβής, καθώς θα είναι όντως η τελευταία του χρονιά στην Προεδρία, απέκρουαν όμως την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε αμέσως, ξεκόβοντας ουσιαστικά και κάθε συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Έτσι, το γεγονός θεωρείται λήξαν, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πολιτικές προεκτάσεις.

Χθες πάντως, ο πρώτος που αντελήφθη το… κομφούζιο που πήγε να δημιουργηθεί, ήταν ο Διευθυντής της Προεδρίας και πολύ στενός συνεργάτης του κ. Παπούλια, κ. Μπίτσιος, ο οποίος έσπευσε να ψιθυρίσει στον Πρόεδρο πως πρέπει να ξεκαθαρίσει τη δήλωση που έκανε. Μάλιστα, σύμφωνα με παριστάμενους, ο κ. Μπίτσιος ζητούσε από τους δημοσιογράφους το συγκεκριμένο περιστατικό να μην βγει στη δημοσιότητα, επικαλούμενος το off the record. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει με παριστάμενους περισσότερους από 10 δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές είναι σωστές τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς η χώρα θα μπορούσε να μπει σε περισσότερες περιπέτειες, χωρίς πάντως να μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των εκπροσώπων της Τρόικα. Το τελευταίο το κατέστησε εμφανές και στη χθεσινή του δήλωση στο περιθώριο της κοπής της πίτας. Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με τον κ. Παπούλια συντάσσονταν χτες και κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι σημείωναν πως το κλίμα που συνάντησε ο Πρωθυπουργός στο Στρασβούργο ήταν «εξαιρετικό», ενώ υπενθύμιζαν και τη «μεγάλη εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα