Φόρτιση μέσω… διαταγής: Έρχονται τα μικρόφωνα – φορτιστές για smartphones

Κατά το «σουσάμι άνοιξε» του Αλή Μπαμπά, οι επιστήμονες ετοιμάζουν το… «μπαταρία φόρτισε» για τους πλέον απαιτητικούς χρήστες smartphones, που δεν θέλουν ούτε στιγμή να μένουν από μπαταρία στο κινητό.

Σύμφωνα με το New Scientist, oι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Georgia, στις ΗΠΑ, παρουσίασαν μόλις μια επαναστατική μέθοδο μερικής φόρτισης της μπαταρίας του smartphone, η οποία μετατρέπει

τα ηχητικά κύματα της φωνής και των εξωτερικών ήχων σε ενέργεια, μέσω ενός λεπτότατου μικροφώνου σε μέγεθος γραμματοσήμου.

Το δημιούργημά τους ήταν ένας πολύ λεπτός τύπος μικροφώνου που εκμεταλλεύεται τις δονήσεις που του προκαλούν τα ηχητικά κύματα της φωνής, αλλά και οι περιβάλλοντες ήχοι που λαμβάνει η συσκευή.

Το μικρόφωνο που αποτελείται από δύο λεπτές επιφάνειες χαλκού και teflon, παράγει ενέργεια από την τριβή των δύο υλικών όταν αυτά πάλλονται από την λήψη ηχητικών κυμάτων. Μπορεί η παραγόμενη ενέργεια να είναι μικρή αλλά παράλληλα και αρκετή για να φορτίσει εν μέρει, τη μπαταρία του κινητού, υποστηρίζουν οι εμπνευστές του.

Ο βαθμός της φόρτισης θα εξαρτάται από το μέγεθος του μικροφώνου το οποίο θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής που θα το ενσωματώνει.

The post Φόρτιση μέσω… διαταγής: Έρχονται τα μικρόφωνα – φορτιστές για smartphones appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα