Φλογερή δεσποινίς είναι πια το κοριτσάκι με τη φλόγα των Ολυμπιακών του 2004 [εικόνες]

06:30 4/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Όλοι θυμόμαστε το κορίτσι που με το σοβαρό, αθώο πρόσωπο του και με το έντονο βλέμμα κατάφερε να καθηλώσει τα δισεκατομμύρια των τηλεθεατών στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ήταν από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων

της Αθήνας. Πριν από δέκα χρόνια, το μεγάλο φινάλε που σήμανε την λήξη της 28ης Ολυμπιάδας, δόθηκε στις 29 Αυγούστου 2004 από ένα μικρό κορίτσι.

Το έντονο βλέμμα της, η σοβαρότητα που καθρεφτιζόταν στο πρόσωπο της και η αθώα ματιά της, πέρασαν ένα μήνυμα για την σπουδαιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ντυμένο στα άσπρα, χωρίς στολίδια παρά μόνο με την παιδική αγνότητα της, φύσηξε και έσβησε την φλόγα που έκαιγε επί 15 μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και ποιο ήταν αυτό το μικρό κοριτσάκι; Η Φωτεινή, ένα από τα παιδιά που μεγάλωσε με την φροντίδα των παιδικών χωριών SOS. Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της, ο σύλλογος των Χωριών SOS μιλά για την ζωή της Φωτεινής. Πλέον είναι 20 ετών, φοιτήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλά αγγλικά και γερμανικά ενώ συνεχίζει να προσφέρει έργο στον σύλλογο που την βοήθησε όσο κανείς άλλος στην ζωή της.

«Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια πολλά έγιναν στην χώρα μας και τα τελευταία 5 χρόνια διαμόρφωσαν μια διαφορετική και σκληρή νέα πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Για τα Παιδικά Χωριά SOS και πιο συγκεκριμένα για τη Φωτεινή μας αυτά τα δέκα χρόνια ήταν και είναι χρόνια δημιουργικά, ουσιαστικά και πάνω από όλα ελπιδοφόρα.

Σήμερα πια η Φωτεινή μας στα 20 χρόνια της είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, ασχολείται με τον αθλητισμό και βλέπει μέσα από την υποστήριξη φίλων και δωρητών μας το δικό της κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό αύριο με πολλές ελπίδες.

Συγχρόνως ασχολείται με πολλά πράγματα και επιθυμία της είναι μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της να μπορέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η Φωτεινή συνεχίζει να φωτίζει τις ζωές πολλών παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Φλογερή δεσποινίς είναι πια το κοριτσάκι με τη φλόγα των Ολυμπιακών του 2004 [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα