Φεστιβάλ Αθηνών: Παρέμβαση του πρωθυπουργού, μέσω Τwitter

15:51 1/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στον κοινωνικό ιστότοπο Τwitter, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο Γιαν Φαμπρ και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας

έγραψε σε μηνύματα στο Twitter: «Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. Στη συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση».

Θυμίζουμε πως μεγάλη αντίδραση δημιούργησε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών που ανακοινώθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του, Γιαν Φαμπρ.

Το πρόγραμμα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον πολιτισμό της χώρας του, το Βέλγιο, γιατί όπως ανέφερε ο Φλαμανδός καλλιτέχνης, δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να ετοιμάσει τις ελληνικές προτάσεις.

«Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο από την ώρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και σιγά σιγά να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και τη κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, του οποίου δηλώνω επιμελητής» είχε δηλώσει ο Φαμπρ.

Επίσης, έπειτα από πρωτοβουλία πολλών ηθοποιών, οργανώνεται ανοικτό κάλεσμα, σήμερα το μεσημέρι, στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη), προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να αναζητηθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης.

The post Φεστιβάλ Αθηνών: Παρέμβαση του πρωθυπουργού, μέσω Τwitter appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα