Έξι είναι τα κομμάτια του παζλ των δολοφονιών στο Νέο Ηράκλειο που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Αυτά είναι τα έξι κομμάτια στο πάζλ των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ όσον αφορά την δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την Παρασκευή το βράδυ, με απολογισμό δύο νεκρά παιδιά και έναν βαριά τραυματία στο νοσοκομείο.

Τα βίντεο

Το σημαντικότερο βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί είναι αυτό που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Έχει καταγραφεί ο ένοπλος, ο οποίος φορώντας τζόκεϊ για να μην καταγράφονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πλησιάζει και πυροβολεί πρώτα τον Αλέξανδρο Γέροντα, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει, πέφτει και δέχεται την σφαίρα. Ο δράστης συνεχίζει να πυροβολεί εναντίον του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη. Στους υπολογιστές της Αντιτρομοκρατικής παίζονται και ξαναπαίζονται τα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από κάμερες καταστημάτων στην λεωφόρο Ηρακλείου και κατά μήκος της διαδρομής που εικάζεται ότι ακολούθησαν οι δολοφόνοι έως ότου εγκαταλείψουν την μοτοσικλέτα στο ρέμα της Χελιδονούς. Ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχουν ανασύρει βίντεο από παλαιότερες δολοφονικές επιθέσεις προκειμένου να συγκρίνουν σωματότυπους.

Οι μάρτυρες

Με προσοχή αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής διασταυρώνουν περίπου 30 μαρτυρίες πολιτών που είδαν φάσεις από την δολοφονία ή την διαφυγή των δραστών. Καθοριστική εκτιμάται ότι θα είναι η μαρτυρία του νεαρού μέλους της Χρυσής Αυγής που σώθηκε από τύχη τρέχοντας προς τα γραφεία της οργάνωσης όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από δίπλα του και οι αξιωματικοί περιμένουν να συνέλθει από το σοκ ώστε να μπορέσει να δώσει λεπτομερή κατάθεση. Μαρτυρία –κλειδί θα είναι και του βαριά τραυματισμένου 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα ο οποίος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές και ήταν ο πρώτος που έπεσε αιμόφυρτος από τα πυρά του ένοπλου δράστη.

Οι Συνεργοί

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι δολοφόνοι είχαν ομάδα υποστήριξης. Θεωρούν βέβαιο ότι συνεργοί τους, τους περίμεναν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα. Μέλη της οργάνωσης φαίνεται ότι τους ακολουθούσαν σαν «συνοδοί ασφαλείας». Οι δράστες στην επιχείρηση φαίνεται ότι πήγαν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο ακόμα και για τυχόν συμπλοκή με αστυνομικούς. Ο δολοφόνος –συνεπιβάτης στην μοτοσικλέτα, όπως φαίνεται σε βίντεο κουβαλούσε ένα σακίδιο στο οποίο δεν αποκλείεται να υπήρχε και άλλος οπλισμός.

Η οργάνωση

Με βάση τις μαρτυρίες και τα βίντεο, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν ήδη σκιαγραφήσει το δρομολόγιο της διαφυγής. Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν κατοπτεύσει λεπτομερώς τον χώρο οργανώνοντας την δολοφονική επιχείρηση. Απέφυγαν φυσικά την γεμάτη κάμερες Αττική Οδό επιλέγοντας τα στενά. Σύμφωνα με όσα έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι δράστες έστριψαν δύο στενά από το σημείο της επίθεσης στην οδό Αυξεντίου και ακολουθώντας μικρούς χωρίς ιδιαίτερη κίνηση δρόμους κατέληξαν στο ρέμα της Χελιδονούς.

Η μοτοσικλέτα

Από τον περασμένο Ιούνιο, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν αρχίσει την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για την επίθεση είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα. Πρόκειται για λευκή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού Africa Twin. Οι Αρχές πιστεύουν ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές αν και μάρτυρες το βράδυ της δολοφονίας μιλούσαν για μηχανή σκούρου χρώματος. Η μοτοσικλέτα έχει σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας και έχει γίνει φύλλο και φτερό σε έναν αγώνα δρόμου να εντοπισθούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλα ίχνη για γενετικό υλικό DNA. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επιχείρηση φορούσαν γάντια. Ωστόσο, σε μεγάλο χρονικό διάστημα που έμεινε στην κατοχή τους ίσως άφησαν κάποια ίχνη.

Οι δράστες

Με ψυχραιμία, κυνισμό και αποφασισμένοι να σκοτώσουν πλησίασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οι δύο τρομοκράτες. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος ενώ ο συνεπιβάτης που άδειασε το εννιάρι Ζάσταβα πάνω στους τρείς νέους φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ. Η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 30. Από τις σφαίρες που έριξε οι περισσότερες βρήκαν τα σώματα των θυμάτων. Ο συνεργός του τον ακολούθησε ένοπλος για άμεση κάλυψη σε περίπτωση που χρειαζόταν. Ο δολοφόνος αρχίζει να πυροβολεί. «Φασίστες θα σας σκοτώσουμε» φώναξαν σύμφωνα με μαρτυρίες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα