Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της συνάντησης με την Τρόικα που τελικά αναβλήθηκε, έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της Τρόικας ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014, αλλά και το μέλλον των ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων) είναι τα βασικά ζητήματα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αναβάλλονται, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης.

Ο υπουργός Οικονομικών καλείται να αποκρούσει τις πιέσεις των ελεγκτών, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, πέραν του 1,3 δισ. ευρώ. Οι ελεγκτές εξακολουθούν να πιέζουν για πρόσθετα μέτρα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.

Σημειώνεται ότι στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών είναι να πείσει την τρόικα ότι τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει θα αποδώσουν πράγματι το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ και να μη ζητήσει οριζόντια μέτρα, ενώ θα αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για την απώλεια εσόδων ύψους 250 εκατ. ευρώ που επιφέρουν οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων του 2014.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα