Ευρεία συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Έντονος είναι ο σκεπτικισμός στην Κουμουνδούρου όσον αφορά τη στασιμότητα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, την μικρή κάθοδο στις δημοσκοπήσεις και την αδυναμία εξεύρεσης ενός πλάνου που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ο προβληματισμός αυξάνεται, καθώς δεν υπάρχει πολλές φορές κοινή γραμμή στις θέσεις του κόμματος και με δηλώσεις βουλευτών όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

να διχάζουν το εσωτερικό του κόμματος.

Έτσι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είναι σε μια διαρκή αναζήτηση πρωτοβουλιών που θα πείσουν ελληνική κοινωνία, ευρωπαίους και δανειστές ότι μπορούν να υπάρξουν κινήσεις που θα φέρουν την ανατροπή σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση και κόντρα στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας.

Ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014 ο κ. Τσίπρας φέρεται να αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία διαμόρφωσης Συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) με αντίστοιχα ταξίδια με πρώτο σταθμό σύμφωνα με πληροφορίες πριν από το Πάσχα την Λισαβόνα.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να συνομιλήσει όχι μόνο με όμορες πολιτικές δυνάμεις που είναι ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και με Σοσιαλιστές-Σοσιαλδημοκράτες θέλοντας να στείλει μηνύματα και εντός Ελλάδας για το εύρος των συμμαχιών που επιδιώκει με σκοπό τη εκλογική νίκη και τη αλλαγή πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα