Έτσι θα υπαχθείτε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις – Οδηγός βήμα βήμα για τους οφειλέτες

Πρώτο και βασικό θέμα που πρέπει να είναι λυμένο για να ενταχθεί κάποιος φορολογούμενος στη ρύθμιση για τις δόσεις είτε τις 100 είτε τις 72 είναι να έχει υποβάλλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών.

Από εκεί και πέρα περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία, με βάση την απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, περιμένουν μόνο την ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet, που αναμένεται μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα

με την απόφαση στις 72 δόσεις υπάγονται όσοι οφείλουν περισσότερα 15.000 ευρώ και στις 100 δόσεις όσοι οφείλουν κάτω από 15.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τον αριθμό των δόσεων. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις των προηγούμενων ετών και να μην υπάρχει νομικό κώλυμα ρύθμισης οφειλών, όπως για παράδειγμα αν ο φορολογούμενος έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν σε πολλές δόσεις - το πλήθος των οποίων οι ίδιοι αποφασίζουν - ακόμα και χρέη τα οποία δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα. Αρκεί να είναι βεβαιωμένα, έως την 1η Οκτωβρίου 2014.

Κατόπιν επιλογής του οφειλέτη, στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επίσης:

Bεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,Bεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,Bεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται. Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής χρεών.

Η υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ εκτός ρύθμισης μένουν «οφειλές η αποπληρωμή των οποίων έχει ρυθμιστεί έπειτα από συμφωνία με δικαστική απόφαση στο πλαίσιο του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στη συμφωνία, καθώς και οφειλές που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις δεν δύνανται να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών».

The post Έτσι θα υπαχθείτε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις – Οδηγός βήμα βήμα για τους οφειλέτες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα