Έρευνα καταρρίπτει το μύθο για τη γυναικεία φιλία

Τα κορίτσια, λένε, δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους και συχνά πυκνά “βγάζουν νύχια” ή έστω ρίχνουν ομηρικούς καυγάδες. Προτιμούν, δε, ως φίλους και συνεργάτες τους άνδρες… Ε, λοιπόν, όλα αυτά είναι φούμαρα!

Έρευνα που έγινε σε μεγάλο δείγμα του βρετανικού πληθυσμού απέδειξε ότι οι γυναίκες είναι δυο φορές καλύτερες -και πιο σταθερές- από τους άντρες στις μεταξύ τους σχέσεις. Κάνουν φιλίες «ζωής» και μία στις τρεις έχει την παλιά της συμμαθήτρια ως κολλητή μέχρι τα γεράματα. Αντιθέτως, οι άντρες διατηρούν φίλους από το σχολείο μόνο σε ποσοστό 16%. Είναι πιο πιθανό να κάνουν φιλίες ζωής στο

Πανεπιστήμιο ή στη δουλειά τους.

Το ¼ των ανδρών και το 1/3 των γυναικών χρησιμοποιούν μάλιστα τα social media, και κυρίως το Facebook, για να βρουν παλιούς φίλους και να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι σπάνια οι φιλίες κρατάνε για πάντα. Για την ακρίβεια συνήθως κρατούν… τη μισή σου ζωή και όσο μεγαλώνεις χάνονται ή δίνουν τη θέση τους σε άλλες. Ένας 60άρης σήμερα υπολογίζεται ότι έχει μόλις 3 καλούς φίλους…

«Οι γυναίκες είναι ξεκάθαρο ότι διατηρούν πολύ πιο εύκολα φιλίες ζωής ενώ οι άντρες αλλάζουν φίλους και κοινωνικές συναναστροφές», δήλωσε ο Στιβ Σίμπσον, εκπρόσωπος της εταιρείας ξινών φρουτοποτών Orangina (για λογαριασμό της οποίας έγινε η εν λόγω έρευνα) και αποκάλυψε ότι για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού οι καλοί φίλοι κάθε ατόμου μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η ΦΙΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

 34% των γυναικών γνωρίζουν την «αιώνια κολλητή φίλη» στο σχολείο.16% των ανδρών διατηρούν τη φιλία με τον «κολλητό» συμμαθητή, όταν τελειώσει το σχολείο13% των ανδρών δεν συμπαθούν τουλάχιστον ένα άτομο από τον κύκλο των φίλων τους!16% των γυναικών δεν γουστάρουν καθόλου τη μία από τις φιλενάδες τους.25% των αδρών έψαξαν για τους παλιούς τους φίλους στο διαδίκτυο.33% των γυναικών αναζήτησαν παλιές φιλενάδες στο διαδίκτυο.
Keywords
Τυχαία Θέματα