Έρχονται μπάρες στο μετρό-Ποιες εταιρείες καταθέτουν προσφορές

Μπάρες στο μετρό και ηλεκτρονικά εισητήρια είναι τα όπλα στην φαρέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να καταπολεμηθεί η εισιτηριοδιαφυγή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να αυξηθούν τα έσοδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές

για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν νεότερα και για το διαγωνισμό για τις 1.000 «έξυπνες» στάσεις του ΟΟΣΑ.

Την Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ για τα δύο έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) της Τηλεματικής και του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι μπαίνουν στην τελική τους φάση δύο πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στην Αττική ενώ ως προς τη χρηματοδότηση σημείωσε πως θα υπάρξει παράλληλη αξιοποίηση ιδιωτικών και κοινοτικών πόρων ως έργα ΣΔΙΤ στη βάση των υπάρχοντων χρονοδιαγραμμάτων.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:

- Για το έργο του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου

Εγκρίθηκε η έναρξη της τελικής φάσης του διαγωνισμού και εντός του Ιουλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Με το συγκεκριμένο έργο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μπάρες στο Μετρό για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής.

Οι έξι υποψήφιοι, οι οποίοι συνεχίζουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής:

1. Intracom IT Services – Intrasoft International – Intracom Telecom – Intrakat

2. Indra Sistemas

3. Τέρνα Ενεργειακή – LG – CNS CO

4. ΑΤΕΣΕ

5. Άκτωρ Παραχωρήσεις – Unisystems

6. EricssonHellas

- Για το έργο Τηλεματικής

Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές και των δύο υποψηφίων, οι οποίοι στις 29 Μαρτίου 2013 είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές.

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

1. Τέρνα Ενεργειακή – Unisystems

2. Intrasoft International – Intrakat

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις εντός των επόμενων δύο (2) εβδομάδων θα προχωρήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα