Έρχεται το «ηλεκτρονικό παράβολο» για τις εφορίες- Πως θα λειτουργήσει

Το ηλεκτρονικό παράβολο θέτει σε λειτουργία το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την πλήρη αντικατάσταση των έντυπων παραβόλων και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης.

Με το μέτρο αυτό το Υπουργείο αναμένει σημαντική αποσυμφόρηση και περιορισμό της γραφειοκρατίας για τις εφορίες. Πιθανόν να βοηθήσει σύμφωνα με το Υπουργείο και στον αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου θα γίνεται σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και περιλαμβάνει:

- Πρόσβαση στην εφαρμογή από πιστοποιημένους και μη πιστοποιημένους
χρήστες του TAXISnet.- Εφόσον χορηγηθεί το e-Παράβολο, ακολουθεί καταβολή του αντίστοιχου ποσού στον φορέα είσπραξης με γνωστοποίηση σε αυτόν του μοναδικού ψηφιακού κωδικού. Η καταβολή δύναται να πραγματοποιείται και με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών μέσω της διαδικτυακής πύλης της ΓΓΠΣ.- Παροχή δυνατότητας, στον πιστοποιημένο χρήστη μέσω της διαδικτυακής πύλης της ΓΓΠΣ να ανατρέχει στα παράβολα που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό του, να τα εκτυπώνει εκ νέου και να ζητεί την επιστροφή τους μέσω τραπεζικού λογαριασμού του.- Την εντολή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση αχρεωστή των καταβληθέντων ποσών πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής του e-Παραβόλου, από την αρμόδια υπηρεσία-λήπτη. Αυτή αφού αναζητήσει τον μοναδικό κωδικό του e-Παραβόλου, ελέγχει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και στη συνέχεια επιβεβαιώνει την επιστροφή του συνολικού ποσού ή την επιστροφή μέρους του ποσού που έχει καταβληθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα