Επιτήδειοι έκαναν πλιάτσικο στα μπουκάλια με το νερό για τους Κεφαλλονίτες [εικόνα & βίντεο]

Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν εχθές στην Κεφαλονιά μετά από τις καταγγελίες για πλιάτσικο στα εμφιαλωμένα νερά και ιδιώτες εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση φορτώνοντας εξάδες νερών στα αυτοκίνητα τους ενώ στη συνέχεια απείλησαν και δημοσιογράφους.

Παρόλο που εχθές επικράτησε ένταση μετά από τις συγκεκριμένες καταγγελίες, σήμερα οι πιστοί προσήλθαν με δάκρυα στα μάτια για την λιτανεία της εικόνας στο Ληξούρι.

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας τέλεσε σήμερα τη Θεία Λειτουργία προς τιμής του Αγίου Χαράλαμπου ενώ ζήτησε την προστασία των κατοίκων και του νησιού. Πάντως ο εορτασμός δεν έγινε

στον Ιερό Ναό του Αγίου, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό και έτσι οι πιστοί έδωσαν το παρόν στον Παντοκράτορα όπου είχε μεταφερθεί από εχθές η εικόνα του Αγίου Χαράλαμπου.

Συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια, όσοι είχαν απομείνει στην πόλη μετά από τους σεισμούς πήγαν στη Θεία Λειτουργία αλλά και στην λιτάνευση της εικόνας.

Και μέσα σε όλη αυτή τη συγκίνηση και τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι Κεφαλλονίτες, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση κάνοντας πλιάτσικο στα μπουκάλια με το εμφιαλωμένο νερό.

Εχθές το βράδυ οι εθελοντές μοίραζαν προμήθειες οι εθελοντές στους σεισμόπληκτους και κάποια στιγμή τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από μία δημοτική υπάλληλο η οποία επικαλέστηκε καταγγελίες για πλιάτσικο ενώ ανέφερε ότι ήταν προτιμότερο να αναλάβουν οργανωμένες ομάδες.

Η αποχώρηση των εθελοντών είχε σαν αποτέλεσμα οι προμήθειες να μείνουν χωρίς επιτήρηση και κάποιοι ιδιώτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να πάρουν εξάδες με νερό στα αυτοκίνητα τους. Όταν οι συγκεκριμένοι ερωτήθηκαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία το πόσα μπουκάλια πήραν και που θα τα πάνε, οι ίδιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των δημοσιογράφων.

Keywords
Τυχαία Θέματα