Επίθεση αντεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα

19:46 6/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του κόμματος είναι μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης Θεσσαλονίκης, ενώ ταξίδεψαν μέχρι τη Δομοκό για να διαδηλώσει ενάντια στον τρόπο λειτουργίας των φυλακών υψίστης

ασφαλείας της περιοχής.

Κατά την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές κινήθηκαν εναντίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. Κλούβες των ΜΑΤ μετέβησαν στο Κλειδί Ημαθίας για να συνοδεύσουν τα τρία πούλμαν μέχρι την επιστροφή τους στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί άγριο κυνηγητό στα χωράφια, έξω από τις φυλακές του Δομοκού, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και MAT κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή, κατά της μετατροπής των φυλακών, σε υψίστης ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ήθελαν να πλησιάσουν τις φυλακές Δομοκού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

Οι περίπου 500 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί από όλη τη χώρα έφθασαν με λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού και βρέθηκαν κοντά στις φυλακές το μεσημέρι. Εκεί τους περίμεναν 18 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα και την κεντρική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές έκαναν αρκετές απόπειρες για να πλησιάσουν τις φυλακές, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, ωστόσο οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν παρά μόνο σε απόσταση 500 μέτρων.

Λίγο μετά τις 4 στο απόγευμα, ο συναγερμός έληξε καθώς ύστερα από μικροεπεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, αποχώρησαν οι πρώτοι και λίγο αργότερα και οι δεύτεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα