«Επιτέλους να δημευθούν και περιουσίες πολιτικών»

Βροχή μηνυμάτων στα social media από πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Real News εμπλέκει τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη σε υπόθεση 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Κι ακολούθησε… πάρτι σχολίων και τοποθετήσεων.

Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ζητά μέσω του Twitter από τον πρόεδρο της βουλής να παραιτηθεί: «Αντώνη τα’μαθες τα νέα; Άργησες! Βαγγέλη εσύ έχεις ήδη αργήσει! Ο λαός ζητά παραίτηση εδώ και τώρα! Για άλλη μία φορά κανένας δεν “ακούει”».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών, Μάρκος Μπόλαρης, σχολιάζει επίσης στο twitter «Υπάρχει άραγε βουλευτής που θα δεχτεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά θ’αρνηθεί την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, για τους τρεις πρώην υπουργούς,της ΝΔ;».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης προτίμησε να σχολιάσει το θέμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Ο Γιώργος Βουλγαράκης ισχυρίζεται σε ότι τον αφορά ,σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για παραμύθι χωρίς δράκο. Και για τις offshore έλεγε τότε το 2008 περίπου τα ίδια και προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς. Αποδείχθηκε όμως, ότι, υπήρχε Δράκος με φτερά και φωτιές. Υπάρχουν βέβαια δράκοι ταγμένοι στο καλό, όπως η Σαφίρα του Εραγκον(του Κρίστοφερ Παολίνι) και δράκοι ταγμένοι στο κακό όπως οι δράκοι του Βουλγαράκη».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος, μίλησε σε εκπομπή της ΝΕΤ: «Να χυθεί άπλετο φως, να δούμε ποιοι τα πήραν. Δεν μπορεί να μας λένε όλοι ότι παντρεύτηκαν πλούσιες γυναίκες. Δεν γίνεται με την βουλευτική αποζημίωση, να πλουτίζουν οι πολιτικοί». Επανέφερε τέλος την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για έλεγχο του πόθεν έσχες, όλων όσοι διατέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Στην κρατική τηλεόραση κατέθεσε την αντίδρασή του και ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «Όλοι οι ένοχοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πρέπει να συμπράξουν όλοι, η Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ, αλλά και τα κόμματα, ώστε να χυθεί άπλετο φως, γρήγορα και να μη χαθεί χρόνος» και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος πρόσθεσε: «Να ανοίξουμε τα παράθυρα, να ξεβρομίσει ο τόπος, λέει ο απλός λαός και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Έξαλλος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδονις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Real FM «Να ξεκαθαρίσει η υπόθεση πολύ γρήγορα, για να μη μένουν σκιές» ενώ από το ίδιο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είπε «Να προχωρήσει αμέσως και σε βάθος η έρευνα, γιατί μπορεί το δημοσίευμα, της Real News, να είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι εν ενεργεία εμπλεκόμενοι βουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ασυλία, για να διευκολύν

Keywords
Τυχαία Θέματα