Επιλεκτικές περικοπές συντάξεων 8% σε ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ και Τράπεζες

Επιλεκτικές περικοπές συντάξεων μεσοσταθμικά 8% για τα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και δραχμικές για το ΤΕΒΕ (220 ευρώ), με ταυτόχρονο συνδυασμό οκτώ μέτρων, πρότεινε χθες στην τρόικα ο υπουργός Εργασίας. Στόχος είναι να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή,

ώστε να εισρεύσουν έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι τέθηκε από τους δανειστές το θέμα της καθυστέρησης στη λήψη απόφασης εξισορρόπησης των εισφορών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στα όρια του ΙΚΑ και της παράλληλης μείωσης στις συντάξεις στα συγκεκριμένα Ταμεία.

Η μείωση συντάξεων της τάξεως του 8% που ζητήθηκε αποσκοπεί στην εξισορρόπηση των απωλειών που θα έχουν τα εν λόγω ταμεία, τα οποία έχουν από το 2008 ενσωματωθεί στο ΙΚΑ, και επέκριναν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για καθυστερήσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα