Επιδημία ιλαράς θερίζει τα δελφίνια – Πέθαναν περισσότερα από 1000 σε έναν χρόνο

Περισσότερα από 1.000 αποδημητικά δελφίνια έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της ιλαράς κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ το 2013 και η επιδημία δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης.

Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τα 740 δελφίνια που πέθαναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας μεγάλης έξαρσης του τότε άγνωστου ιού το 1987-88 . Εκτιμάται ότι 39.206 ρινοδέλφινα κατοικολυν στην ανατολική ακτή , σε βάθος 25 πόδια , από το New Jersey ως την Κεντρική Φλόριντα το 2010 , σύμφωνα με την τελευταία απογραφή

του NOAA .

Οι επιστήμονες προσπαθούν να καθορίσουν γιατί ο ιός επανεμφανίστηκε ξανά φέτος . Τα δελφίνια τα οποία μεταναστεύουν νότια για το χειμώνα βρέθηκαν νεκρά σε παραλίες από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα.

Ένας αριθμός ρεκόρ των δελφινιών έχει πεθάνει επίσης στη Φλόριντα φέτος ως επί το πλείστον από μια τοξική άνθιση φυκιών στον Κόλπο του Μεξικού.

Το ερευνητικό ινστιτούτο της επιτροπής είπε ότι τεκμηριώθηκαν 803 θάνατοι δελφινιών μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 13 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα χρονιά από τότε που διατηρούνται παρόμοια αρχεία καταγραφής το 1974 . Η τελευταία εμφάνισητου ιού ήταν περίπου πριν από 25 χρόνια και τα ζώα που επέζησαν θεωρήθηκε ότι θα έχουν φυσικά αντισώματα .

Keywords
Τυχαία Θέματα