Ένταξη της Λετονίας στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2014

15:59 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Την ένταξη της Λετονίας στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2014 επικύρωσε σήμερα η ΕΕ.

Με την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ η Λετονία γίνεται το 18ο μέλος της νομισματικής ένωσης. Ο Λετονός πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ένωση, ούσα έτοιμη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται. Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε σχετικά πως «Οι 28 υιοθέτησαν σήμερα μια απόφαση, η οποία επιτρέπει στη Λετονία να υιοθετήσει ως νόμισμα το ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014», ενώ η ισοτιμία που παγιώθηκε είναι 0,702804 λατ για ένα ευρώ.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Άντρις Βιλκς, επεσήμανε πως η Λετονία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΕ και πως πλέον θα συμμετάσχει μαζί με τη χώρα του στην προσπάθεια ανάδειξης της ΕΕ σε παγκόσμιο πρωταγωνιστή. Τόνισε επίσης ότι η Λετονία θα είναι μία από τις χώρες της ευρωζώνης που θα τα καταφέρουν καλύτερα σε οικονομικό επίπεδο, μιας κι έχει ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία και αγορά εργασίας.

Η Λετονία αναμένεται να επιτύχει ανάπτυξη 3,8% φέτος και 4,1% το 2014, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα