Ένταση στη Βουλή, μια μέρα πριν τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό

Ένα 24ωρο πριν τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ακόμα μια μέρα έντασης και αντιπαράθεσης ήταν η σημερινή στη Βουλή,

σχετικά με τον προϋπολογισμό, η συζήτηση του οποίου θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή με την ονομαστική ψηφοφορία.  Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δήλωσή του διαβεβαίωσε  ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τόνισε ότι η δόση θα εκταμιευθεί, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει.

Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να σταλεί ισχυρό μήνυμα κυβερνητικής σταθερότητας τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ενώ ανησυχεί για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις παλινωδίες των εταίρων για την εκταμίευση της δόσης.

Η συζήτηση στη Βουλή πάντως διεξάγεται σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση να επιτίθεται με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε χρεοκοπία τη χώρα.

Τα πνεύματα όξυνε ακόμη περισσότερη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου τόνισε ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει, ενώ προσθέτει ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής στη χώρα με αυτή την κυβέρνηση που καταρρέει.

Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση των δόσεων και πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος – και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό».

Keywords
Τυχαία Θέματα