Ένοπλοι Πακιστανοί σε μηχανάκι σκότωσαν υποψήφιο βουλευτή

Νεκρός βρέθηκε υποψήφιος πολιτικός στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, με το λαϊκό Κίνημα Μουτάχιντα Κόμι, στο νότιο Πακιστάν, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν ακαριαία, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία και πηγές του κόμματος.

Ο Φαχρούλ Ισλάμ, 46 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι, τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ, την ώρα που αποχωρούσε από το εμπορικό κατάστημα που διατηρεί η οικογένειά του, στην πόλη Χαϊντεραμπάντ.

Το Κίνημα Μουτάχιντα Κόμι είναι

το κυριότερο κόμμα που εκπροσωπεί του Μοχατζίρ, του Μουσουλμάνους δηλαδή που μετανάστευσαν στο Πακιστάν, μετά τη διάσπαση της Ινδίας, το 1947.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας: “Ο Φαχρούλ Ισλάμ δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος και σκοτώθηκε επί τόπου”.

Ο πατέρας του πολιτικού, που τον συνόδευε, δεν τραυματίστηκε από τις σφαίρες, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, λόγω του θανάτου του γιου του, τον οποίο είδε ιδίοις όμασι.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση. Πρόσφατα, πάντως, η Τεχρίκ-Ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, το κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν, είχε απειλήσει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των τριών κομμάτων που συναποτελούν την απερχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, μεταξύ των οποίων είναι και το ΚΜΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα