ΈΝΦΙΑ τέλος. Έρχεται ο ΦΑΠ!

Επιστροφή στο μέλλον για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποχαιρετάει τον ΕΝΦΙΑ και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον ΦΑΠ. Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνος Αλεξιάδη στην «Καθημερινή» ότι «δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εφαρμόσουμε τον ΕΝΦΙΑ το 2016» δίνει το στίγμα της φορολογικής πολιτικής που σχεδιάζει

η κυβέρνηση το επόμενο έτος.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από ένα δικαιότερο φόρο, που θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας και θα έχει τα χαρακτηριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) με μικρό αφορολόγητο όριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης στην «Καθημερινή» για τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ το 2016:

«Δεν έχουμε καμία υποχρέωση για ΕΝΦΙΑ το 2016. Η συμφωνία μάς υποχρεώνει στην εφαρμογή τριών πραγμάτων: Πρώτον, στην είσπραξη από τα ακίνητα 2,65 δισ. ευρώ. Δεν μας υποχρεώνει σε βεβαίωση 3,3 δισ. ευρώ. Δεύτερον, στον φόρο στην ακίνητη περιουσία και τρίτον, στην εναρμόνιση μέσα στο 2016 και εφαρμογή από το 2017 νέου συστήματος που θα προβλέπει την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών από εμπορικές τιμές. Ωστόσο, η δική μας πρόταση είναι ότι πρέπει να εφαρμοσθεί το Σύνταγμα χωρίς διακρίσεις και να συμμετέχουμε στα φορολογικά βάρη αναλογικά με τις δυνάμεις μας. Δεν είναι δυνατόν ένα ακίνητο κατασκευής του 1970 στη Νίκαια, εμπορικής αξίας 50.000 ευρώ, να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και το ακίνητο ενός Ελληνα φορολογουμένου στο Λονδίνο αξίας 3 εκατ. ευρώ να μην πληρώνει συμβολικά ένα ευρώ ΕΝΦΙΑ».

The post ΈΝΦΙΑ τέλος. Έρχεται ο ΦΑΠ! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα