Ένα γλυκάκι αλλιώτικο από τα άλλα! Συνταγή για κορμό με χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη

11:48 8/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Οι ιδέες του Άκη Πετρετζίκη σε βάζουν σε πειρασμό και… στην κουζίνα. Αυτή τη φορά, προτείνει μία διαφορετική εκδοχή του κλασσικού και αγαπημένου κορμού.

Υλικά

400 γραμμ. χαλβάς με βανίλια, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη200 γραμμ. μέλι450 γραμμ. ταχίνι200 γραμμ. φιστίκια αράπικα

Διαδικασία

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ

πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει. Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε και τα φιστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Παράλληλα, στρώνουμε μεμβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ..

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

The post Ένα γλυκάκι αλλιώτικο από τα άλλα! Συνταγή για κορμό με χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα