Ελληνο-ιταλικός πόλεμος, part ΙΙ: Ένα τελεσίγραφο ακόμα

75 χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα, η ιστορία κάνει τον κύκλο της και επαναλαμβάνεται. Ως τραγωδία ή ως φάρσα αυτή τη φορά; Οι Ιταλοί πάντως είναι και πάλι αποφασισμένοι και το τελεσίγραφο του Ματέο Ρέντσι είναι σαφές: Θέλουμε να μπούμε και να καταλάβουμε τα στρατηγικά σημεία της Ελλάδας. Εσείς αποφασίζετε αν αυτό θα γίνει ειρηνικά ή δια της βίας.Πώς θα απαντήσει ο πρωθυπουργός; Τί μοίρα επιφυλλάσσεται στη δύσμοιρη χώρα μας; Οι ρουφιάνοι μας ήταν εκεί και σας μεταφέρουν όλες τις λεπτομέρειες μιας νύχτας-θρίλερ

που έμοιαζε να κρατάει αιώνες.

Με το μάτι στο σκόπευτρο ο Γιάννης Τσαούσης

Ξημερώματα Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου 2015. Στις 02:50 ακριβώς ακούγεται στρίγγλισμα φρένων και μία μαύρη Alfa Romeo Giulietta με διπλωματικές πινακίδες σταματάει μπροστά από μία πολυκατοικία στην Άνω Κυψέλη. Από μέσα βγαίνει βιαστικός κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Κλαούντιο Γκλέντζερ. Ο φρουρός στην είσοδο τον σταματάει, αλλά ο πρέσβης του λέει ότι έχει να κάνει μια επείγουσα ανακοίνωση στον πρωθυπουργό.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο μπαλκόνι του ρετιρέ της πολυκατοικίας εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διατάζει τον φρουρό να οδηγήσει τον κ. Γκλέντζερ πάνω. Μπαίνοντας στο σπίτι του πρωθυπουργού, ο πρέσβης τον βρίσκει ακόμα με τις πιτζάμες του και μια ρόμπα στις πλάτες. Του δίνει τον φάκελο. Ο πρωθυπουργός τον ανοίγει και αρχίζει να διαβάζει, με ελαφρά τρεμάμενα χέρια και μάτια υγρά -δείγμα ότι ήταν σαφώς υπό καθεστώς συγκινησιακής φόρτισης. Τελειώνοντας την ανάγνωση σηκώνει ελαφρά το κεφάλι και απευθυνόμενος στον πρέσβη με χαμηλή, αλλά σταθερή φωνή του λέει:

-Ώστε έχουμε πόλεμο;
-Δεν είναι απαραίτητο, η Ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Ελληνική θα δεχτεί την αξίωσή της και θα αφήσει τα ιταλικά στρατεύματα να διέλθουν και να καταλάβουν τα στρατηγικά σημεία της χώρας
-Πού είναι αυτά τα στρατηγικά σημεία;
-Δεν γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τελεσίγραφο εκπνέει στις 6 το πρωί.
-Στην περίπτωση αυτή, η ανακοίνωση που μου δώσατε αποτελεί κήρυξη πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδας.
-Όχι Εξοχώτατε, είναι τελεσίγραφο.
-Ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.
-Αλλά θα παράσχετε, βέβαια, τις διευκολύνσεις τις οποίες ζητεί η κυβέρνησή μου.
-ΟΧΙ.

Ο πρέσβης υποκλίνεται με σεβασμό και αποχωρεί. Ο Αλέξης Τσίπρας μένει μόνος του. Έχει κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για να πάρει αποφάσεις που μπορεί να αλλάξουν τη μοίρα του έθνους. Κάθεται στο γραφείο του, βάζει διπλό ουίσκι σκέτο και ξεκινάει τα τηλέφωνα. Πρώτα καλεί τον Νίκο Παππά.

-Νίκο, το και το.
-Ποιός μωρέ, ο φλούφλης ο Ματέο; Που μας το έπαιζε παρθενοπιπίτσα στα Eurogroup; Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τί να τους κάνεις τους εχθρούς; Ρε τον απατεώνα... Λοιπόν, πες του σε πρώτη φάση ότι θα κρατήσουμε αιχμάλωτους τον Ναπολεόνι και τον Τσενάμο, οπότε να μην μας κάνουν κουνήματα. Άσε να σκεφτώ τα υπόλοιπα και σε ξαναπάιρνω...

Ακολουθεί κλήση προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

-Έλα Αλέκο
-Ρε, πλάκα μου κάνετε με τη διαφήμιση να πούμε βραδιάτικα;
-Όχι, ο Αλέξης είμαι. Το και το.
-Τι μου λες αγόρι μου τώρα... ήμουνα σ’ ένα καπηλειό, έχω πιει καμιά 15αριά κατρούτσα κι έχω κάνει κεφάλι. Κάτσε να φτιάξω έναν καπουτσίνο φρέντο, να θυμηθώ που έχω βάλει κι εκείνα τα καλαμάκια χωρίς το πλαστικό το περιτύλιγμα και σε παίρνω εγώ σε λίγο, ναι;

Πίνει μια γενναία γουλιά. «Δεν πάμε καλά μέχρι εδώ», σκέφτεται. «Είναι η ώρα των αρχηγών». Σχηματίζει τον αριθμό του Πάνου Καμμένου.

-Πάνο, το και τo.
-Το περίμενα! Είναι οχιές διμούτσουνες οι γείτονες! Σηκώνω επιτοπου τρία F-16 με διαταγή να ισοπεδώσουν το Κολοσσαίο και στέλνω όσες φρεγάτες έχουμε να κάνουν απόβαση στο Μπάρι και να μην αφήσουν κολυμπηθρόξυλο μέχρι να πατήσουν Φλωρεντία. Αυτή θα είναι η δική μας D-Day κουφάλες! Yippee ki-yay, motherfuckers!
-Πάνο, ηρέμησε. Πάρε βαθιές ανάσες και δεν θα κάνεις τίποτα μέχρι να μιλήσουμε ξανά.

«Να πάρω τον Άδωνι τώρα, τον Τζιτζικώστα ή μήπως τον Κούλη;». Για πρώτη φορά μετά από ώρα χαμογελάει και καλεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

-Πρόεδρε, το και το.
-Έλα μωρέ, με τα μ#@*ιά να πούμε. Πες του δικού σου να πάρει εμένα άμα γουστάρει, να του κάνω σπρέχεν κάτι δικά μου. Έκανε κι ο Ρέντσι κ%λο κι ε#εσε τον κόσμο όλο, την καταδίκη μου μέσα...

«Δεν με βοηθούν και πολύ οι τοποθετήσεις τους. Για να πάρω τη Φώφη να δούμε...».

-Κυρία πρόεδρε, το και το.
-Μη ζητάτε λύσεις από ‘μένα, κύριε πρωθυπουργέ. Η λεηλασία του πολιτικού μας χώρου έχει τελειώσει οριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα την ευθύνη να διασφαλίσει μια σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Με εθνική γραμμή για βιώσιμες λύσεις, με οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την αμετάκλητη απομάκρυνση του κινδύνου ενός Grexit.
-Δεν είναι αυτό το θέμα μας απόψε, ξέρετε...
-Ό,τι είχα να πω το είπα.
-Ναι, τον κύριο Κουτσούμπα θα ήθελα, παρακαλώ.
-Σας ομιλεί ο αυτόματος τηλεφωνητής του Γ.Γ. του ΚΚΕ. Για θέματα εσωτερικής πολιτικής πατήστε «1». Για θέματα οικονομίας πατήστε «2». Για εθνικά θέματα πατήστε «3»
-Μπιπ.
-Ό,τι και να κάνετε, η ουσία για τον ελληνικό λαό θα είναι η ίδια. Κι επειδή δεν μπορείτε να καλύψετε τις λαϊκές ανάγκες, καλούμε το λαο σε συστράτευση. Ας αποφασίσουμε να συγκρουστούμε και να απαλλαγούμε από τη δικτατορία του κεφαλαίου, τη δικτατορία των μονοπωλίων. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή ανάμεσα στις δυνάμεις που παράγουν και σε εκείνες που τις εκμεταλλεύονται. Avanti popolo, bandiera rossa.

«Τα ‘θελα και τα ‘παθα. Για να δούμε μήπως έχει κάτι να μου προτείνει ο Σταύρος...»

-Καλησπέρα, καλησπέρα.
-Σταύρο, το και το.
-Α, μα αυτό είναι πολύ σοβαρό! Λοιπόν, έχω αρκετά πράγματα να σου πω και άλλα τόσα να σου προτείνω, αλλά θα τα καταθέσω μετά τις 6 το πρωί.
-Μα...
-Δεν έχει «μα» και «μου». Εσύ είσαι μήπως το Ποτάμι; Όχι δα! Εγώ είμαι το Ποτάμι!

Η απογοήτευση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι εμφανής. Μαζεύει κουράγιο και καλεί τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

-Κύριε Λεβέντη, καλησπέρα.
-Έλα αγόρι μου, τί έγινε; Ξέρεις, κάποτε είχα δουλέψει με τον πατέρα σου...
-Ναι, μου το είπατε τις προάλλες στη Βουλή αυτό. Άλλο θέμα έχουμε τώρα...
-Μήπως ξανασκέφτηκες τα 9 σημεία που σου πρότεινα;
-Όχι... το και το.
-Οι αλήτες του Ρέντσι και του Γκλέντζερ! Όλη η μούργα, όλη η μούργα και τα καθιζήματα στη Ρώμη! Αίσχος! Να πάνε στο διάολο όλοι!

Η ώρα είναι πλέον 05:20. Σε λίγο πρέπει να απαντήσει και δεν ξέρει τι. Ξαφνικά... επιφοίτηση! «Μα βέβαια, πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα; Μόνο Αυτός μπορεί να μας βοηθήσει. Όπως έκανε τότε, όπως έκανε πάντα. Αυτός θα ξέρει»

-Κύριε Πρέκα καλησπέρα. Το και το. Τί κάνουμε;
-Α, ώστε έτσι, ε; Είπαν να μην πολεμάμε άδικα; Είπαν να καταθέσουμε τα όπλα; Ελάτε να τα πάρετε! ΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕ!

The post Ελληνο-ιταλικός πόλεμος, part ΙΙ: Ένα τελεσίγραφο ακόμα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα