Ελλάς το μεγαλείο σου: Έδιωξαν τους αξιολογητές από το ΕΚΠΑ με απειλές και φρούτα

Το ελληνικό πανεπιστήμιο έζησε για μια ακόμα φορά μεγάλες στιγμές! Με φρούτα και απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές στη Νομική Σχολή και στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποχώρησαν, αρνούμενοι να υποστούν νέο εξευτελισμό στη Φιλοσοφική Σχολή σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Η αξιολόγηση άρχισε τη Δευτέρα όταν οι αξιολογητές συνομίλησαν με τον πρύτανη, με τους αναπληρωτές του και με τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς και με τους καθηγητές της Σχολής Οικονομικών

και Πολιτικών Επιστημών.

Χθες η είδηση περί αξιολόγησης έγινε γνωστή στους φοιτητές, οι οποίοι αντέδρασαν. Στη Νομική, οι αξιολογητές αποχώρησαν αφού συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν, και στη Φιλοσοφική δεν πήγαν καν, αφού το «έργο» ήταν βέβαιο ότι θα επαναληφθεί.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με την «Καθημερινή» μία από τις ερωτήσεις των αξιολογητών που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους καθηγητές του ΕΚΠΑ είναι γιατί το ίδρυμα διατηρεί τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του συρρικνώνεται (το 30% των πανεπιστημιακών έχει συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια). Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του ιδρύματος δεν έβγαλε καν ανακοίνωση για τα γεγονότα.

The post Ελλάς το μεγαλείο σου: Έδιωξαν τους αξιολογητές από το ΕΚΠΑ με απειλές και φρούτα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα