Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη θα βρουν την… γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή βρέθηκε η Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ το πρωί της Παρασκευής και μίλησε για τον τάφο της Αμφίπολης όπως επίσης και για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η διακεκριμένη βυζαντινολόγος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου που φέρει τον τίτλο «Εικασίες Βεργίνα-Αμφίπολη».

Η κ. Αρβελέρ σχολιάσε για τον τάφο της Αμφίπολης ότι «είναι σίγουρα μακεδονικός» αλλά έσπευσε να διευκρινίσει πως αποκλείεται να είναι εκεί θαμμένο ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως πολλοί

ελπίζουν. Η βυζαντινολόγος υπογράμμισε: «Είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ίσως με... τη γοργόνα του».

Ερωτηθείσα για το τι θα βρουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη, η Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ είπε χαριτολογώντας: «ψαροκόκαλα» ενώ εξήγησε πως «είναι απίθανο τα ευρήματα να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, παρά μόνον... με τη γοργόνα του». Σχετικά με την φημολογία που την θέλει υποψήφια για πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ακαδημαϊκός δήλωσε ότι σε περίπτωση που της έκαναν πρόταση θα απαντούσε αρνητικά και θα δεχόταν «αν ψήφιζε ο λαός τον Πρόεδρο, θα δεχόμουν να είμαι υποψήφια».

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη θα βρουν την… γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα