Εκτός πραγματικότητας η Die Zeit λέει το ΠΑΣΟΚ – Διαψεύδει το «να πειράξουμε τα νούμερα»

Δήλωση διάψευσης βγάζει το ΠΑΣΟΚ μετά τον φημολογούμενο διάλογό που δημοσίευσε η γερμανική Die Zeit μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν όπου φέρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να καλεί τον κ. Άσμουσεν να «ανακατατάξουν»

τα νούμερα που αφορούν τους υπολογισμούς για το «δημοσιονομικό κενό» της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016.

Ρεπορτάζ Άγγελος Μόσχοβας

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Χ. Τρικούπη «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα αναφέρει η Die Zeit».

Συγκεκριμένα ο Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Άσμουνσεν τα εξής: «Μας λέτε να πάρουμε μέτρα για τη σταθεροποίηση, εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 1,5-2% μέχρι το 2020. Αν όμως αλλάξει ο ρυθμός ανάπτυξης (γιατί η ύφεση είναι μικρότερη, γιατί έρχονται επενδύσεις κλπ), πόσο θα μειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα;

Γιατί υπάρχει αυτή η εκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης; Επιβάλλετε σε ένα λαό σκληρά μέτρα επί τη βάσει μια παραδοχής. Γιατί δεν αλλάζετε την παραδοχή αυτή; Είναι με παπική βούλα;»

Οι ίδιες πηγές της Χ. Τρικούπη εξηγούσαν την φερόμενη «διαρροή» αναφέροντας ότι ο Άσμουνσεν πάει για υπουργός Οικονομικών στη συμμαχική κυβέρνηση και θέλει να χτίσει προφίλ «σκληρού» που δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις των Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα