Εκλογές στη ΝΔ – Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Είναι πρόεδρος μετά τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Χωρίς προβλήματα (με εξαίρεση την αναστάτωση που επικράτησε σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν εισέβαλε μία μικρή ομάδα της αναρχικής ομάδας «Ρουβικωνας») διεξήχθησαν οι εσωκομματικές

εκλογές ΝΔ για την ανάδειξη του 8ου προέδρου του κόμματος.

23:55: Σαμαράς: Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη. Από αύριο η ΝΔ ενωμένη πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους έλληνες και να κερδίσει η μάχη κατά του λαϊκισμού.

23:55: Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Κώστα Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

23: 55. Δήλωση Μητσοτάκη: Ενωτικός εμφανίστηκε στην πρώτη του προεδρική δήλωση ο νέος αρχηγός της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Όπως εξήγησε, οι ψηφοφόροι έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει η ΝΔ σε ανανέωση, όντας παράλληλα ενωμένη.Συνεχάρη, δε, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνεργασία τους για την επόμενη μέρα στη ΝΔ.«Μαζί προχωράμε και αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του.

23:44. Τηλεφώνημα Καραμανλή σε Μητσοτάκη

23:42. Ντόρα: «Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε», αναφέρει, με ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής της Ν.Δ. και αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη.

23: 30. Στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωστής Χατζηδάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Φωτεινή Αραμπατζή, οι πρώην Νίκος Γεωργιάδης και Πέτρος Μαντούβαλος.

23: 27. Μέχρι στιγμής, με ενσωματωμένο το 70% των ψήφων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51% και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης 49%, ανέφερε ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα συγχαρητηρίων του κ. Μεϊμαράκη στον κ. Μητσοτάκη, συγχαίροντας και ο ίδιος τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. «Έχουν ενσωματωθεί μόνον το 50% των εκλογικών τμημάτων της Αττικής», ανέφερε ακόμη ο κ. Τραγάκης. Ευχαρίστησε τέλος τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές που εργάστηκαν για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

23: 20. Δεν θα κάνει δήλωση στα μέσα ενημέρωσης ο Μεϊμαράκης.

23:12. Ενωτικό το μήνυμα Μητσοτάκη στη δήλωση που θα κάνει.

23:10. Συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή τη Δευτέρα.

22:58. Τηλεφώνημα σε Μητσοτάκη από Βασίλη Λεβέντη μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη.

22:53. Συγχαρητήρια Μεϊμαράκη στον Μητσοτάκη. Του τηλεφώνησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

22:50. Τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά.

22:40: Αναμένεται η γραπτή τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

22:40: Αποτέλεσμα στη Β' Θεσσαλονίκης: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 5104 ψήφους και 48% και Κυριάκος Μητσοτάκης 5563 ψήφους και 52%

22:25: Έτοιμη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε λίγη ώρα θα πάει στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη.

22:15: Είτε πριν είτε μετά την επίσημή του δήλωσή στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει από το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε υπογράψει την υποψηφιότητα του γιου του.

22:05. Στην Ξάνθη για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. ψήφισαν συνολικά 2.752 πολίτες. Έλαβαν: Ευάγγελος Μεϊμαράκης 1542 ψήφους και Κυριάκος Μητσοτάκης 1210 ψήφους.

21:55. Αυξάνεται η διαφορά του κ. Μητσοτάκη. Πανηγυρισμοί στο γραφείο του.

21:52: Α ' Θεσσαλονίκης τελικά αποτελέσματα: 12247 και 55,65% Μητσοτάκης, 9759 και 44,35 Μειμαράκης.

21:46. Στο 55% της επικράτειας: Μητσοτάκης 50,5% -Μεϊμαράκης 49,5%

21: 40. 53% έναντι 47% θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμούν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

21:35. Με καταμετρημένο το 53% των ψήφων στην Επικράτεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να διευρύνει το προβάδισμά του και να προηγείται με 50,31%, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να συγκεντρώνει 49,7%.

21:30 Πανηγυρική διάθεση στο επιτελείο Μητσοτάκη, κατήφεια στο αντίστοιχο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μετά θα κατευθυνθεί στη Χαλκοκονδύλη για τη νικητήρια δήλωσή του.

21:20: Βεβαιότητα, πλέον, σε όλα το εύρος του νεοδημοκρατικού φάσματος πως ο νέος Πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

21:15: Tweet Τζιτζικώστα: Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

20:57: Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμά πως θα είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ με ποσοστό στην περιοχή του 53%-47%.

20:55: tweet Τζιτζικώστα: Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!

20:55: Με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα στη ροή αποτελεσμάτων, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

20:40: Όσο περνά η ώρα και μεγαλώνει η ενσωμάτωση, τόσο μειώνεται το προβάδισμα Μεϊμαράκη.

20:35: Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάνε πλέον καθαρά για νίκη.

20:31: Εικόνα ντέρμπι και στη Θεσσαλονίκη: Στη Β' Θεσσαλονίκης σταθερά και καθαρά μπροστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά στην Α' γίνεται σκληρό ντέρμπι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβαίνει και να κατάγει εμφατικές νίκες σε αρκετά εκλογικά κέντρα.

20:30. Εικόνα νίκης δίνει το επιτελείο Μητσοτάκη και επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα από την Αττική, που εκτιμά ότι είναι μπροστά.

20:10. Πηγές από Συγγρού μιλούν για εκλογικό θρίλερ καθώς στο 31% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας η διαφορά είναι 52% για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και 47% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

20:10: Η εικόνα που υπάρχει είναι πως στην περιφέρεια το προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι υπαρκτό, πλην όμως δεν έχει μπει ακόμα το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Πάντως, η συμμετοχή ήταν μειωμένη στην περιφέρεια και σε πολύ καλό επίπεδο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

20:01. Στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο, καθώς σήμερα ψήφισαν 4.650 ενώ την πρώτη Κυριακή ήταν 5.800.
Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

19:55. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι μέχρι τις 11 θα υπάρχει σχετικά καθαρή εικόνα για το ποιος εκ των δύο υποψηφίων θα έχει προβάδισμα για την ηγεσία της Ν.Δ.

19:55: Ακόμα και αν προς ώρας διαφαίνεται προβάδισμα Μεϊμαράκη, κυρίως λόγω τμημάτων που έχουν μπει από την περιφέρεια, γαλάζιες πηγές αναφέρουν πως η διαδικασία θα έχει έντονα χαρακτηριστικά θρίλερ.

19:50. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται, αλλά ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων που έχει γίνει καταμέτρηση είναι πολύ μικρός και δεν έχουν μπει τμήματα της Αττικής.

19:45. Πηγές Μεϊμαράκη: Αποχή στο 20%, ψηφίσαντες γύρω στους 325.000.

19:40. Στελέχη της ΝΔ διαρρέουν ότι σε μια ώρα ίσως να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τον νικητή των εκλογών.

19:33. Εντολή της ΚΕΦΕ όπου δεν υπάρχουν ψηφοφόροι εν αναμονή να κλείσουν άμεσα οι κάλπες.

19:30. Ουρές σε Περιστέρι, Πετρούπολη και Νέα Σμύρνη, από ψηφοφόρους που έχουν σπεύσει να ψηφίσουν την τελευταία στιγμή.

19:12. «Ήδη ξεκίνησε η ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στην ΚΕΦΕ της ΝΔ, με παγιωμένη την εκτίμηση πως η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%».

19:10: Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους 300.000, με ορισμένους να εικάζουν πως θα φτάσει και τις 350.000

19:00: Με βάση ενημέρωση από γαλάζιες πηγές, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές, θα είναι δυνατή η παράταση έως τις 19:30.

18:58: Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρονται να επιμένουν στο προβάδισμα που θεωρούν ότι έχει ο τελευταίος, ενώ ζητούν παράταση της διαδικασίας έως τις 8, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν περισσότεροι ψηφοφόροι.

18:50: Αίτημα παράτασης της διαδικασίας εκλογής κατά μία ώρα κατέθεσε, πριν λίγα λεπτά, η πλευρά του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του βουλευτή και πρώην υπουργού προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, καθώς παρατηρούνται ουρές σε κάποια από τα εκλογικά κέντρα της Επικράτειας.

17:40. Κύκλοι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: «Ανυπόστατα σενάρια και χτυπήματα κάτω από τη μέση», αναφορικά με τις διαρροές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτακη.

17:30. Ο Προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) κ. Ιωάννης Τραγάκης δήλωσε ότι όσα γράφονται και λέγονται για ορισμένες προβλέψεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

"Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ είναι σε διαρκή συνεδρίαση από χθες το μεσημέρι. Με εξουσιοδότησε τώρα να σας αναφέρω, με απόφασή της, ό,τι όσα γράφονται και λέγονται για ορισμένες προβλέψεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Σε ό,τι αφορά δε την προσέλευση θέλω να σας πω ότι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πληροφορίες από όλη την Ελλάδα είναι ότι η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική", ανέφερε ο κ. Τραγάκης

16:50. Διαρροή Μητσοτάκη, πυροδοτεί αντιπαραθέσεις πριν καν κλείσουν οι κάλπες - Επιτελείο Μητσοτάκη: Αναμένουμε συνολικά 350.000 ψηφοφόρους, έχουμε προβάδισμα.

Από το άνοιγμα της κάλπης

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται για τις 11.00 το βράδυ.

Αυτή τη φορά η διαδικασία είναι σαφώς ευκολότερη και απλούστερη έναντι του πρώτου γύρου, γεγονός που διευκολύνει την ευκολότερη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι 404.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ. Οφείλουν να διαθέτουν ωστόσο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Εάν κάποιος δεν έχει συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον α’ γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή

Πάνω από το 50% όσων είχαν ψηφίσει στις 20/12 είχε προσέλθει στα γαλάζια εκλογικά τμήματα έως τις 14:00 το μεσημέρι, καθιστώντας έτσι και πάλι τη διαδικασία μαζική. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως έχει σπάσει το φράγμα των 200.000 ψηφοφόρων, ενώ το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο για συμμετοχή 225.000 μέχρι το μεσημέρι[Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Με fax και e-mail η διασταύρωση των αποτελεσμάτων

Με τη γνωστή πρακτική των…fax, αλλά και με την προσθήκη των πιο γρήγορων e-mail, θα γίνει η ταυτοποίηση των αποτελεσμάτων για τις γαλάζιες εκλογές από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες, το απόγευμα της Κυριακής [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι

«Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ και τη δημοκρατία», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία μετέχουν όλοι εκείνοι που θέλουν να γυρίσει σελίδα το κόμμα [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ξημερώνει μια νέα μέρα»

«Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι απλά ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη και η νέα μεγάλη Κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Τζιτζικώστας: Από αύριο ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη

«Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Σαμαράς: Η ΝΔ να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα

«Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε και από αύριο πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Ο Ρουβίκωνας κατέστρεψε το εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αναστάτωση επικράτησε σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν εισέβαλε μία μικρή ομάδα ατόμων. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η αναρχική ομάδα Ρουβικωνας [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post Εκλογές στη ΝΔ – Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις appeared first on KoolNews.

Keywords
εκλογες, live, εκλογες 2012, αδωνις γεωργιαδης, ντορα μπακογιαννη, νεα δημοκρατια, σας ευχαριστώ, σαμαρας, facebook, χατζηδακης, παραιτηση λεβεντη, θεσσαλονικη, γιου, ξανθη, tweet, εμειναν, νέα, συμμετοχή, ΔΕΘ, ελλαδα, περιστερι, σημαίνει, fax, εβεα, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, εβερτ, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, εκλογικα τμηματα, διαβατηριο, νικητη, αβερωφ, δημοκρατια, ηγεσια, θριλερ, σμυρνη, υψος, ωρα, mail, αδωνις, απλα, αττικη, βορεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γινεται, γιου, γραφεια, δευτερο, δευτερα, δηλωση, διπλωμα οδηγησης, διπλωμα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εμειναν, ενημερωση, επιτυχια, ευθυνη, εικονα, κινηση, κομμα, λογο, μειμαρακης, μητσοτακης, μιλτιαδης, νεα σμυρνη, νικη, ντορα, ομαδα, οικογενεια, οντας, περιβαλλον, πετρουπολη, ροη, προβληματα, πρωι, σας ευχαριστώ, συντομα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σπιτι, σχεδιο, ταυτοτητα, συγγρου, φορα, ιωαννης, κωνσταντινος, ωρες, δικαιωμα, ετοιμη, fax, γιορτη, κωνσταντινου, κυριακου, κυριακη, μοιαζει, μπροστα, tweet, πηγες, πληροφοριες, σημαίνει, θελω να, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα