Έκλεβε εγκεφάλους από μουσείο και τους πουλούσε στο eBay

21:27 2/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ένας 21χρονος από τις ΗΠΑ έκλεβε ανθρώπινο εγκεφαλικό ιστό από μουσείο και στη συνέχεια το πουλούσε στο eBay.Ο 21χρονος Ντέιβιντ Τσάρλς κατηγορείται ότι έκλεψε εγκεφαλικό ιστό από το Μουσείο Ιατρικής στην Ιντιάνα και στη συνέχεια το πούλησε στο eBay. Οι αστυνομικοί γνωστοποίησαν στα ΜΜΕ ότι ο Τσάρλς είχε κλέψει ιστό που είχε παρθεί πέρυσι από ασθενείς

με ψυχιατρικά νοσήματα.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου είχαν παρατηρήσει ότι είχαν συμβεί πολλές διαρρήξεις την περασμένη χρονιά αλλά δεν είχε βρεθεί ποιος το έκανε μέχρι που η αστυνομία ανακάλυψε στο eBay ότι κάποιος πωλούσε έξι κομμάτια εγκεφαλικού ιστού για 100 δολάρια το κομμάτι.

Οι αστυνομικοί είχαν προσεγγίσει τον Ντέιβιντ και του έκλεισαν ραντεβού σαν επίδοξοι αγοραστές. Επίσης έφθασαν στα ίχνη του μέσω Facebook καθώς τον περασμένο Οκτώβριο είχε γράψει: «Έχω πολλά κομμάτια από ανθρώπινους εγκεφάλους μέσα σε βάζα για πούλημα. Ρωτήστε με για λεπτομέρειες, είμαι σίγουρος ότι θέλετε ένα για το Halloween».

Το Μουσείο έχει ανακτήσει πολλά από τα κομμάτια που έκλεψε ο 21χρονος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπεύθυνη του Μουσείου Μαίρη Έλεν Χένεσεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα