Έκλεψαν την προτομή του Ηλιάκη-Ήθελαν να την πουλήσουν;

Την ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη αφαίρεσαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας από περιοχή της πόλης των Χανίων.

Ο σμηναγός είχε χάσει τη ζωή του τον Μάιο του 2006, κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και εικονικής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου. Η είδηση προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Aμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έδωσε εντολή στον Αρχηγό Αεροπορίας να επιληφθεί άμεσα η τακτική και στρατιωτική Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Παράλληλα, ζήτησε άμεση αντικατάσταση της προτομής

και αποκατάσταση του μνημείου.

Ο Υπουργός ζήτησε επίσης να υπάρξει ενημέρωση της οικογένειας Ηλιάκη, για το περιστατικό και τις ενέργειες του υπουργείου.
Η προτομή ήταν τοποθετημένη από τις 20 Μαΐου 2007 στην πόλη των Χανίων. Το συμβάν αντιλήφθηκε περαστικός και ειδοποίησε τις αρχές.

Επιτόπου μετέβησαν και οι δημοτικές αρχές που έκαναν λόγο για «βέβηλη πράξη από ιερόσυλους». Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται και σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα