Έκλεισαν δρόμοι, πλημμύρισαν υπόγεια – Προβλήματα σε όλη την χώρα από την πρώτη κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν το απόγευμα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, ενώ σε ορισμένους δρόμους διεκόπη και η κυκλοφορία, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 390 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και οικιών. Επίσης δέχτηκε πολλές κλήσεις για βοήθεια σε οχήματα που έμειναν στους δρόμους λόγω των υδάτων. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο Καματερό, το Ίλιον και το Περιστέρι, περιοχές

από τις οποίες το Πυροσβεστικό Σώμα έλαβε, σχεδόν, το σύνολο των κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Οι βροχοπτώσεις και σε τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά, προκάλεσαν προβλήματα στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η πυροσβεστική δέχτηκε 10 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στη Θουρία ο ξεροπόταμος Ξερίλας κατέβασε πολύ νερό και παρέσυρε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίϊκα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα. Στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των νοτιάδων που έφταναν, στα πελάγη, κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνταν δρομολόγια των υδροπτέρυγων μέχρι τις 6 χθες το απόγευμα, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 3.30 το απόγευμα, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγιος Νεκτάριος». Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα