Εισαγγελική δίωξη κατά του Corpus Christi

Πάνω που όλοι νόμιζαν πως η ιστορία με την παράσταση Corpus Christi είχε τελειώσει, άλλο ένα περιστατικό έρχεται, αυτήν την φορά η ποινική δίωξη που ασκείται στους συντελεστές και τους ηθοποιούς από την εισαγγελία μετά την μήνυση που είχε καταθέσει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Οι συντελεστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ” εξακολούθηση. Η δίωξη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών βασίζεται στην μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ,

ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί στην Εισαγγελία η προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

Τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση του μητροπολίτη Σεραφείμ, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.

Η παράσταση τερματίστηκε πρόωρα μετά τις ακραίες αντιδράσεις που ακολούθησαν το ανέβασμα του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα