Εικόνες ντροπής στην Ακρόπολη και πώς μάζεψαν άρον-άρον τα μπάζα από τον Ιερό Βράχο

14:38 2/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε απομάκρυνση των μπαζών που βρίσκονται στις κλιτύες της Ακρόπολης προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να εξωραϊστεί ο χώρος στον οποίο επικρατούσε μία απαράδεκτη εικόνα.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο κατ’ εντολή του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα και επιχείρησαν να καλυτερεύσουν την εικόνα που επικρατούσε. Το «χάος» υπήρχε λόγω των εργοταξίων που υπάρχουν για τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Βράχο. Τα περισσότερα από αυτά τα έργα είναι στην ευθύνη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) που

υπάγεται στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού και εν μέρει στην ευθύνη της Επιτροπής Νοτίου Κλιτύος Ακροπόλεως που υπάγεται στην Α΄ Εφορεία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων (και κατ’ επέκταση στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Μετά τις εικόνες ντροπής που αποκαλύφθηκαν από την Καθημερινή, η κατάσταση στον χώρο έχει αλλάξει. Αυτό που έγινε είναι ένα νοικοκύρεμα ως αντίδραση στην πολύ κακή εικόνα που διαδόθηκε στην κοινωνία για την οργάνωση των εργοταξίων στην Ακρόπολη.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα